Skip to content
Olt Social

Cazul din Caracal: Protest al elevilor în faţa sediilor Primăriei şi Poliţiei din oraş FOTO

Agerpres

Un grup de circa 100 de elevi de la liceele şi şcolile din Caracal, unii dintre ei colegi ai Alexandrei Măceşanu, adolescenta despre care există dovezi că a fost violată şi ucisă de Gheorghe Dincă, au protestat luni seară în faţa sediilor Poliţiei şi Primăriei din oraş, ei pornind apoi în marş pe străzi spre locuinţa bărbatului inculpat, potrivit Agerpres.


Foto.(c) Cristina MATEI / AGERPRES


Tinerii scandează lozinci cum ar fi „Demisia”, „Ruşine, ruşine să vă fie”, „Statul ne ucide”, precum şi numele celor două adolescente despre care Gheorghe Dincă a recunoscut în faţa procurorilor că le-a ucis.

 

Foto.(c) Cristina MATEI / AGERPRES


De asemenea, unii dintre ei poartă pancarte cu mesaje – „Alo, 112 !!! Sunt Alexandra şi vreau să TRĂIESC”, „La Caracal România a eşuat”, „Puteam să fie eu. Puteaţi să fiţi voi”, „Nu suntem o generaţie fără viitor, suntem generaţia care va lupta pentru acest popor”.

 


Foto.(c) Cristina MATEI / AGERPRES


Acţiunea de protest este una spontană, tinerii care au pornit în marş pe străzile centrale ale oraşului fiind însă însoţiţi de forţe de ordine.

Liceenii au mai precizat că au solicitat de la Primăria Caracal autorizaţie pentru organizarea protestului, dar au primit autorizaţia abia pentru ziua de miercuri, 31 iulie, aşa că au decis că nu pot să mai aştepte şi că trebuie să iasă în stradă cât mai repede să îşi exprime nemulţumirea faţă de modul cum au gestionat autorităţile cazul colegei lor şi pe cel al Luizei Melencu, cealaltă adolescentă care a sfârşit ucisă de către inculpatul Gheorghe Dincă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *