Skip to content
Social

Cazul doctorului care a îngrozit România. Rareș Bogdan: Ministerul Sănătății se ocupă de orice altceva, deși are o armată!

pressone.ro

Jurnalistul Rareș Bogdan a vorbit, miercuri, în exclusivitate pentru PSNews.ro, despre controversatul subiect, doctorul italian de la Spitalul Monza. Concret: realizatorul TV a atras atenția că acesta este un exemplu pentru români de a nu mai aprecia ”tot ce vine din afara granițelor României”, ci de a aprecia medicii români.

Eu nu mă pricep foarte mult la medicină, nu le știu pe toate, dar pot să vă spun un singur lucru: arată cât de slab este statul roman și în acest domeniu. Avem un stat în care fiecare face ce vrea, cum vrea. Este inadmisibil ca în țara asta, oameni care au venit acum doi, trei, cinci, zece, douăzeci de 20  ani, să-și închipuie că pot face orice și când trebuie să răspundă penal, dacă e cazul, să se prevaleze de cetățenia și de locul nașterii în altă țară  și să nu răspundă în fața statului român. În cazul doctorului de la Monza, este doar un exemplu că nu tot ce vine din afara granițelor României este măreț (…) Noi am rămas încă fascinați de faptul că tot ce vine din afara granițelor României este mult mai bun decât ceea ce este în interior. Nu e chiar așa. Dacă ar fi așa, medicii români nu ar lucra în cele mai spectaculoase spitale, de la Tel Aviv, Ierusalim, până la Los Angeles sau Berlin, Paris”, a afirmat Rareș Bogdan.

Jurnalistul acuză Ministerul Sănătății că nu s-a ocupat de verificarea acestui caz și a dezvăluit că în cadrul acestuia lucrează funcționari cu ”salarii uriașe, cu sporuri”.

În cazul acesta nimeni n-a verificat nimic, pentru că Ministerul Sănătății se ocupă de orice altceva, deși are o armată. Știți de exemplu că Ministerul Sănătății are după Ministerul Transporturilor cei mai mulți funcționari în interiorul său? Știe cineva cu ce se ocupă acești funcționari? Nimeni nu știe. Funcționari cu salarii uriașe, cu sporuri”, a declarat Rareș Bogdan.

Jurnalistul îndeamnă românii ”să-și aprecieze valoarea” și ”să se uite mai mult la românii lor”.

(…) Este un semnal de alarmă. Românii ar trebui să se uite mai mult la românii lor, să știe să-și aprecieze valoarea”, a conchis Rareș Bogdan.

Reamintim că jurnaliştii de la Libertatea au dezvăluit, marți, că timp de un an, un fals medic de chirurgie plastică a lucrat la clinici din Bucureşti şi a operat zeci de oameni, sub un nume fals.

El a ajuns să opereze fără însă a avea studii de medicină, iar sub numele de Matthew Mode, a lucrat la clinicile Monza, Euromedical, Prestige, MH Medical Group. Potrivit sursei citate, Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *