Skip to content
Politică

Cazul Giuliani. Savaliuc: ONG-urile lui Soros vor să continue sistemul abuziv în România EXCLUSIV

oradestiri.ro

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor. De asemenea, susține în scrisoare ideea de amnistie.

CITIȚI MAI MULT AICI: Incredibil, avocatul lui Trump vrea amnistie. Solicitare către Iohannis

În acest context, jurnalistul Răzvan Savaliuc a oferit declarații pentru PSnews.ro în care comentează scrisoarea avocatului lui Trump. Jurnalistul de la publicația Lumea Justiției remarcă că „partenerul strategic american realizează că s-a mers mult prea departe cu lupta anticorupție în România și că ea s-a transformat într-o vânătoare de oameni politici, de oameni de afaceri, de jurnaliști și chiar de magistrați și că aceste lucruri nu mai pot să continue dacă România se dorește a fi un stat care să asigure stabilitatea în zonă”.

„Consider că scrisoarea este un mesaj excelent pentru România. Consider că în felul acesta amnistrația americană actuală vrea să spele greșelile administrației precedente care a încurajat în mod greșit abuzurile instituțiilor de forță din România. Este clar că realizează și partenerul strategic american că s-a mers mult prea departe cu lupta anticorupție în România și că ea s-a transformat într-o vânătoare de oameni politici, de oameni de afaceri, de jurnaliști și chiar de magistrați și că aceste lucruri nu mai pot să continue dacă România se dorește a fi un stat care să asigure stabilitatea în zonă. Un stat în care iată că sunt războaie în stradă din cauza dosarelor penale, poate deveni oricând neguvernabil dacă justiția face pact cu serviciile și se transformă în niște instituții de forță are acționează împotriva interesului național. Și acesta este și mesajul american, să se înceteze cu aceste abuzuri, a spus jurnalistul.

Referitor la tema amnistiei, Robert Savaliuc susține că este necesară „pentru că nu mai avem nicio garanție la ora actuală că au existat procese pe bune atât timp cât procurorii cu judecătorii au făcut contracte cu SRI, prin care și-au vândut practic independența”.

„Salut ideea că este necesară o amnistie pentru că nu mai avem nicio garanție la ora actuală că au existat procese pe bune atât timp cât procurorii cu judecătorii au făcut contracte cu SRI, prin care și-au vândut practic independența și au încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului care garantează în articolul șase dreptul fiecărui cetățean de a avea o instanță independentă și imparțială. Atât timp cât acuzarea a semnat contracte cu judecătorii și cu serviciile, nu mai putem vorbi de ideea de instanță sau parchete imparțiale și obiective, precizează senior editorul de la luju.ro.

Răzvan Savaliuc, chestionat dacă președintele României Klaus Iohannis va ține cont de scrisoarea lui Giuliani, a spus că în acest moment țara noastră se află între două mari sfere de influență: „cea americană și israeliană și cea din UE care este susținută de ONG-urile finanțate de omul de afaceri George Soros”, cea din urmă menționată dorind continuarea sistemului abuziv în opinia jurnalistului.

Eu zic că România este la ora actuală între două mari sfere de influență: cea americană și israeliană și cea din UE care este susținută de ONG-urile finanțate de omul de afaceri George Soros. Deci unii vor ca în România vor să continue sistemul abuziv. în timp ce americanii nu vor ca acesta să continue și cred că va câștiga fără dubii partea americană”, a conchis Răzvan Savaliuc pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *