Skip to content
Politică

Cazul Kovesi. Negocieri cu ușile închise la Bruxelles. Europarlamentarul Daniel Buda: Sunt două argumente imbatabile

Azi a avut loc prima rundă de negocieri dintre delegația Parlamentului European și cea a Consiliului Uniunii Europene cu privire la alegerea procurorului din fruntea nou-înființatului Parchet European, sesiune care s-a lăsat fără o concluzie, negocierile urmând să fie reluate pe data de 27 martie.

Europarlamentarul PNL Daniel Buda, contactat de PSNews, a oferit câteva puncte de vedere în legătură cu evoluția acestor negocieri.

”Sunt două argumente imbatabile. În primul rând că discutăm de o evaluare a dosarelor de către o comisie de experți, o comisie de profesioniști, o comisie care a avut posibilitatea de a evalua punctual acest dosar profesional și care și care puteau să cenzureze activitatea doamnei Kovesi și a tuturor candidaților, ori conform acestei comisii, doamna Kovesi a ieșit cu punctajul cel mai mare stabilit de această comisie de experți și la această poveste trebuie să ne raportăm cu toții. 

Cei din Consiliul UE nu sunt profesioniști ai dreptului care să aibă posibilitatea de a evalua în mod concret și rezonabil orice dosar profesional pentru acest palier. Mai este și un vot politic dat de Parlamentul European. Să nu uităm un lucru: discutăm, practic, de o configurare sau de o voință exprimată din partea celor 28 de state, inclusiv Marea Britanie. Vizavi de această candidatură va fi dată de reprezentanții a celor 28 de state, multiplele partide politice care există în fiecare stat membru au girat această candidatură pentru ocuparea acestei funcții de procuror-șef la Parchetul European. Acestea ar fi cele două argumente imbatabile.” a declarat liberalul.

Cât credeți că vor dura negocierile?

”Dacă aș fi eu la negocieri, ar dura exact 3 minute și jumătate, pentru că nu prea există loc de negociere. Cred că negocierea se desfășoară în următoarea manieră: luăm act de faptul că doamna Kovesi este persoana cea mai potrivită pentru această chestiune” a încheiat eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *