Skip to content
Politică

Cazul Kovesi. Stelian Tănase încinge spiritele: Se vor da telefoane, se vor face aranjamente!

Audierea Laurei Kovesi de marți seară a generat valuri de reacție în rândurile analiștilor, politicienilor și cetățenilor deopotrivă, în special după votul consultativ al Comisiei CONT, unde Laura Kovesi a ieșit favorită, cu 12 voturi din totalul de 24.

Scriitorul, eseistul și politologul Stelian Tănase a făcut o serie de previziuni referitoare la șansele pe care le area fosta șefă a DNA.

Mai mult, acesta a ținut să sublinieze că a devenit un obicei ca anumiți eurodeputați să exporte conflictele interne la Bruxelles, iar acest lucru s-a văzut din nou la audiere. Mai mult, descalifică intervenția Mariei Grapini:

În primul rând, conflictele de la București le-au transportat acolo, ceea ce mi se pare un lucru jenant, dar nu foarte nou. S-a mai întâmplat să se ducă acolo și să-și spele rufele din familie în vecini. Intervenția doamnei Grapini a fost jenantă, iar ‘jenant’ este un cuvânt modest, trădând mahala și prostie. 

Stelian Tănase mai spune că votul din Comisia CONT nu este deloc neașteptat, deoarece campania de denigrare a Laure Kovesi de la București a avut exact efectul opus:

”În legătură cu votul, lucrurile erau de așteptat. Laura Codruța Kovesi are o reputație construită n-aș spune neapărat pe cont propriu, dar cei de la București, ducând campania de dezmembrare a DNA-ului și ducând la demiterea ei, i-au creat un piedestal, o aură pur eroică de luptătoare incoruptibilă, așa cum era campania Mani Pulite în Italia acum câțiva ani. Așadar, luptă împotriva mafiei corupte de la București, ori asta și faptul că această campanie împotriva DNA-ului a dat rezultatul care s-a văzut. ” a adăugat analistul.

Laura Kovesi este favorită în această competiție cu multă simpatie acolo, pentru că aici opiniile sunt împărțite.”

Aveți previziuni despre votul de azi din Comisia LIBE?

”Am un calcul, dar nu este valabil pentru că, acum cât noi vorbim și până la vot se vor face niște calcule, se vor da telefoane, aranjamente, între părți, între Germania și Franța și alte forțe politice pentru că este un joc de mare miză care se joacă, deci nu știm exact ce se poate întâmpla în cursul acestei zile, dar ea pleacă favorită din punctul meu de vedere” a încheiat scriitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *