Skip to content
Politică

Cazul Lăzăroiu-Cotroceni. Norica Nicolai răbufnește: S-a depășit o limită de decență! EXCLUSIV

europunkt.ro

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a reacționat vehement cu privire la presupusele presiuni făcute de către consilierul prezidențial Simina Tănăsescu asupra judecătorului CCR Petre Lăzăroiu.

DETALII AICI: Membrul CCR cu mandatul sub semnul întrebării acuză presiuni nebănuite: Vă dau în judecată!

În acest context, vicepreședintele grupului ALDE din Parlamentul European a subliniat că acest caz este unic în postdecembrism. Totodată, Norica Nicolai a amintit – chiar dacă nu explicit – cazul fostului magistrat CCR Toni Greblă, victima unui „proces înscenat”.

„Din punctul meu de vedere, este pentru prima oară în 28 de ani când văd că un consilier prezidențial își permite să cheme un judecător al Curții Constituționale și să-i sugereze demisia sub sancțiunea unei ipotetice revocări. Îmi pare rău că doamna consilier prezidențial nu știe că președintele nu poate revoca judecătorii Curții Constituționale. Nu este niciun caz o situație de revocare! După părerea mea, este o amenințare la adresa Curții, inadmisibilă în orice stat de drept!

Am văzut un judecător căruia i s-a înscenat un proces și care s-a dovedit nevinovat. Probabil că vor continua și cu alți judecători de la Curtea Constituțională. Dar este deja prea mult! S-a depășit o limită de decență, normală în orice stat democratic”, a afirmat Nicolai pentru PSnews.ro.

Întrebată ce ar trebui să facă actuala coaliție PSD-ALDE în legătură cu acest caz, Norica Nicolai a răspuns: „În primul rând, eu solicit Curții Constituționale să dea un comunicat de presă și să se adreseze organismelor internaționale. Iar actuala coaliție trebuie să-i ceară președintelui consultări politice, pentru că lucrurile deja au derapat inadmisibil!”

În ceea ce privește amânarea de care dă dovadă președintele Klaus Iohannis în legătură cu revocarea Codruței Kovesi din fruntea DNA, Norica Nicolai a afirmat că aceaastă atitudine „ține foarte clar de respectul pe care îl are președintele Iohannis față de legea fundamentală a țării și față de atribuțiile pe care le are ca președinte”.

Nu în ultimul rând, în legătură cu prezența judecătorului Cristi Vasilică Danileț printre membrii fondatori ai ONG-ului VeDem Just (de la care a pornit întreg scandalul Lăzăroiu-Cotroceni), președintele Consiliului Național al ALDE România Nicolai a avut o remarcă tăioasă și pentru fostul membru al CSM.

„Faptul că un judecător care trebuie să judece are foarte mult timp și de societate civilă, și de activitate civică – ceea ce nu este un lucru rău în sine. Dar în măsura în care civismul domnului Danileț înseamnă partizanat politic, este inadmisibil pentru calitatea de judecător pe care o are!” a conchis Nicolai.

1 comentariu la “Cazul Lăzăroiu-Cotroceni. Norica Nicolai răbufnește: S-a depășit o limită de decență! EXCLUSIV

  1. Procuroare comunista, lasa-ne cu fabulatiile despre ce a fost si de fapt NU A FOST ! Cum comentezi ceva despre o situatie pe care nu o cunosti ! Ce fel de om esti? Basescu te-a citit femeie, abia acum intelegem !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *