Cazul Mario Iorgulescu: Cum motivează Înalta Curte decizia prin care a anulat condamnarea la 13 ani de închisoare

Sursa foto: necenzuratph.ro

Autorul unui accident de circulație cu victime nu poate fi condamnat pentru infracțiunea de „omor”, se arată în motivarea deciziei prin care Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat condamnarea definitivă din cazul Mario Iorgulescu și a dispus rejudecarea procesului. Pentru „ucidere din culpă”, infracțiunea pentru care va fi judecat, Iorgulescu riscă între 2 și 7 ani de închisoare. 

Completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Mario Iorgulescu trebuie judecat pentru „ucidere din culpă”. Judecătorii susțin că accidentul rutier a fost un „eveniment” cu „caracter imprevizibil”.

„Acţiunea autorului (conducătorul auto) este asupra autovehiculului, acesta acţionând sistemul de accelerare a vitezei peste limita legală, cu consecinţa intrării în coliziune frontală cu autoturismul condus de victimă căruia i-a cauzat decesul, elemente de fapt ce au valenţele unei fapte care, din punct de vedere obiectiv şi subiectiv se încadrează în infracţiunea de ucidere din culpă, prev. de art. 192 Cod penal”, se arată în motivarea obținută de Digi24.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: