Skip to content
Politică

Cazul Marta riscă să se repete. Alt om al lui Blejnar a DISPĂRUT

jurnalul.ro

Riscă să se repete cazul lui Codruț Marta – șeful de cabinet al lui Sorin Blejnar, pe vremea când acesta conducea Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Alt om al lui Blejnar a DISPĂRUT fără urmă.

Sorin Blejnar, reţinut luni de procurorii DNA pentru 24 de ore, va fi prezentat marţi Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă. Un suspect din dosar, Dan Stroe (fostul director al compartimentului Achiziţii ANAF) este de negăsit.

Surse apropiate anchetei, citate de Adevărul, au dezvăluit faptul că, în cauza în care este inculpat Sorin Blejnar, este suspect şi Dan Stroe. Fostul funcţionar public nu a fost găsit, luni dimineaţă, în momentul punerii în aplicare a mandatului de aducere.

Presa a scris despre Dan Stroe că a fost un caz de funcţionar atipic. După ce toată viaţa a făcut afaceri de zeci de milioane de euro, în 2010 a renunţat brusc la activităţile din mediul privat, pentru a deveni angajat la stat pe un salariu lunar de câteva mii de lei. România Liberă scrie că Dan Stroe a activat în mediul privat, fiind posesorul mai multor companii şi partener de afaceri cu unul dintre şefii cunoscutei firme abonate la bani publici Luxten România, firma la care a lucrat şi Elena Băsescu, chiar în timpul de mandat de primar general al lui Traian Băsescu. În plus, Dan Stroe a fost partener cu soţia unuia dintre acţionarii Luxten Lighting Company, Sanda Mihaela Rădulescu. Aceasta este la rândul ei partenera de afaceri a fostului ministru Dan Ioan Popescu, fiind implicată în tranzacţiile fictive prin care fostul ministru al Industriilor din cabinetul Adrian Năstase nu a putut justifica provenienţa unui milion de euro (conform verdictului de confiscare a 4 milioane de lei din averea lui DIP, dat de ICCJ pe 14 iulie 2011).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *