Skip to content
Politică

Cazul Microsoft, noi capete de acuzare în cel de-al treilea dosar DNA

archiva.flux.md

S-a deschis un nou dosar al Direcției Naționale Anticorupție privind cazul licențelor Microsoft și s-au anunțat joi noi capete de acuzare. Până în momentul de față s-au deschis trei dosare în care sunt anchetate afacerile cu licențe informatice.

A venit momentul ca oamenii de afaceri Claudiu Florică și Dinu Pescariu să fie audiați la DNA, potrivit Digi24.ro. Paguba totală adusă statului este de peste 600 milioane de dolari.

Amintim că în primul dosar au fost găsiți vinovați și condamnați fostul ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Valerian Vreme și fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Stefan.

În cel de al doilea, sunt cercetați 9 foști miniștrii, însă, în momentul de față, cazul este blocat din cauza faptului ca nu exista avize ale Parlamentului.

În urma infracțiunii de abuz în serviciu, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dorește să fie ridicată imunitatea lui Valerian Vreme. În calitate de ministru, acesta a încălcat dispozițiile legale privind achizițiile publice, încheind un contract ce avea ca scop închirierea, cu opțiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *