Skip to content
Politică

Cazul mitei electorale din S2 continuă cu o plângere penală. Dan Cristian Popescu: În fiecare zi, Primăria organizează… EXCLUSIV

Cazul mitei electorale din Sectorul 2 continuă cu o plângere penală. Dan Cristian Popescu (candidatul PNL la primăria locală) a oferit, luni seară, pentru PSnews.ro, mai multe detalii despre intenţia lui în acest sens.

Liberalul a precizat că va depune plângere penală împotriva contracandidatului social-democrat Toader Mugur Mihai, acuzând faptul că Primăria Sectorului 2 (condusă, interimar, de către PSD-ist) organizează „în fiecare zi” evenimente aşa-zis „culturale”.

CITIŢI ŞI: Scandal imens: mită electorală în Sectorul 2 EXCLUSIV (VIDEO)

„Mâine (marţi – n.r.) dimineaţă, depun plângere penală la Parchet pe numele candidatului PSD, iar acuzaţiile sunt deturnare de fonduri şi mită electorală. Pentru că mita a fost dată din banii Primăriei şi nu cred că erau prevăzute mita sau cadourile electorale în bugetul local. Acest fapt contravine legii electorale, care spune că nu se pot da cadouri ca să se obţină voturi”, ne-a spus Popescu.

Întrebat ce îl face să fie atât de sigur că primarul interimar ştia de pachetele care urma să fie distribuite, Dan Cristian Popescu a răspuns: „A fost în sală. A ieşit şi, imediat după aceea, au început să se dea plasele la oameni. Dar erau pachetele în sală – le-am văzut: erau stivuite pe lângă perete sute de pachete. Deci n-avea cum să nu-şi dea seama. Şi, oricum, este primarul în funcţie – adică nu ştie ce se întâmplă în primărie?! În tot cazul: o primărie ajută oamenii cu bani sau cu alimente în baza unei cereri. Nu poţi să distribui pachete aşa, întrebând câţi copii are omul, cum s-a făcut acolo. Nu se pot cheltui banii aşa: avem nişte pachete şi cui vine pe la primărie îi dăm. Asta o faci din bani proprii, de Paşti, de Crăciun sau când consideri, dar nu din banii primăriei. Când dai pungi pe care scrie: «Primăria Sectorului 2» şi le dai unor oameni chemaţi să-l vadă pe candidatul la Primărie mi se pare evident că este mită electorală. Până la urmă, procurorii o să decidă dacă este sau nu aşa. Este de datoria mea să depun plângere la Parchet”.

De asemenea, PNL-istul ne-a spus că nu a discutat cu vreun coleg de partid.

„N-am avut timp, pentru că eu am zeci de întâlniri pe zi, mă văd cu sute sau mii de oameni. Am văzut filmul, am scris plângerea, am semnat-o acum un sfert de oră (discuţia a fost purtată în jurul orei 22:10 – n.r.), iar mâine o depun la Parchet. Mai departe, cei în drept vor spune dacă a fost sau nu mită electorală. Mie mi se pare că este mită electorală în formă pură. V-am spus: candidatul a fost acolo”, a detaliat Dan Cristian Popescu.

Nu în ultimul rând, deputatul PNL a dat exemplu de un alt eveniment în măsură să ridice semne de întrebare, la care a participat viceprimarul cu atribuţii de primar Toader Mugur Mihai.

„Oricum, în fiecare zi, Primăria Sectorului 2 organizează evenimente «culturale», unde participă candidatul la Primărie. Deci mi se pare oricum implicarea Primăriei mult peste normal în campania primarului interimar. A fost şi un concert de 1 Mai, de Paşti, în Parcul Plumbuita, un concert unde de pe scenă a vorbit candidatul PSD în calitate de primar, după care a coborât printre oameni şi le-a împărţit pliante electorale. Adică e un alt fapt care va fi sesizat la BEC; poate şi la Parchet. Sunt tot felul de concerte, se dau bani, şampanie la oameni… E o bogăţie foarte mare în preajma alegerilor şi mi se pare cel puţin suspectă”, a încheiat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *