Skip to content
Politică Video

Cazul Oprea riscă să rupă noul PNL? Cristian Buşoi răspunde întrebărilor / EXCLUSIV (VIDEO)

Cazul vicepremierului Gabriel Oprea riscă să rupă noul Partid Naţional Liberal? Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi răspunde întrebărilor legate de scandalul izbucnit după moartea poliţistului-motociclist care îl însoţea pe Oprea.

Invitatul ediţiei din această săptămână a interviurilor PSnews este europarlamentarul liberal Cristian Buşoi. Politicianul a vorbit despre situaţia din ultima vreme de la Ministerul Afacerilor Interne şi de poziţia ministrului Gabriel Oprea în coaliţie. Afectează actualul context funcţia de premier a lui Victor Ponta?

Dan Bucura: Vă propun să ne mutăm la alt minister și anume la ministerul de Interne, acolo unde ministrul face valuri în presa ultimelor zile și aș vrea să vă întreb: în urmă cu câteva luni, PNL-ul a negociat cu Gabriel Oprea o posibilă susținere, o abandonare a premierului Ponta și o refacere a Guvernului. Astăzi, se vorbește despre moțiune simplă, cere public demisia lui Gabriel Oprea, lucrurile astea practic rup sau au rupt deja negocierile cu partidul lui Gabriel Oprea. Asta înseamnă că vom mai rămâne o bună bucată de vreme cu Victor Ponta?

Cristian Bușoi: Poate fi una dintre consecințele întâmplărilor din ultimele săptămâni, dar sigur că nu doar acest calcul politic simplist și egoist a dus la poziția Partidului Național Liberal. Eu cred că domnul Cătălin Predoiu a explicat-o foarte clar. Dacă ne-am fi făcut un calcul strict politicianist, probabil că nu ar fi existat nicio reacție din partea Partidului Național Liberal. Fără, sigur, a merge neapărat către extreme, cred că cea mai corectă poziție a fost cea a președintelui Klaus Iohannis. Domnia sa, în primă fază, a cerut doar o mai bună comunicare și câteva explicații foarte clare despre lucrurile care s-au întâmplat în acele ore ale nefericitului accident. Din păcate, aceste explicații foarte clare, foarte amănunțite, foarte transparente, pe care le aștepta opinia publică și care, într-un fel, ar fi redus presiunea, pe bună dreptate, a foarte multor români, sigur că există și zone de interes care atacă pe această chestiune, dar există, și am văzut-o, fiind foarte activ în mediul online, având peste 40.000 de oameni, de români, care urmăresc pagina mea de Facebook. Am văzut indignări sincere și adevărate ale foarte multor oameni, care, mă rog, aveau conturi reale, erau pur și simplu neafiliați unor anumite direcții pe care, mă rog, în viața politică le putem înțelege, ori aceste explicații nu au fost date și atunci președintele României, pe bună dreptate, a avut poziția foarte clară pe care a avut-o în final. Sincer, nu știu cum se va termina această chestiune.

Dan Bucura: De previziunea asta vroiam să vă întreb.

Cristian Bușoi: Sincer, nu știu cum se va termina această chestiune. E foarte posibil ca una dintre consecințe să fie aceea pe care dumneavoastră ați spus-o, dar, indiferent de consecințele practice legate de majoritățile din Parlament, eu cred că poziția președintelui și cea a Partidului Național Liberal a fost o poziție corectă.

Dan Bucura: Simțiți cumva o ruptură de viziune, să-i spunem, la nivelul PNL-ului, între cele două componente – vechiul PNL și vechiul PDL – pe cazul Gabriel Oprea?

Cristian Bușoi: Nu. Sincer, nu simt acest lucru. Chiar sunt colegi din vechiul PDL foarte vehemenți, așa cum sunt colegi din vechiul PNL care nu au fost atât de vehemenți în această chestiune. Eu nu cred că asta… Pur și simplu, fiind și un subiect emotional, fiind și un subiect de principiu în viața publică și în viața politică, fiind și o chestiune de raportare altfel față de cetățeni, pe care cetățenii români o așteaptă de la clasa politică și această raportare diferită față de cea a ultimelor ani, mult mai modestă, mult mai transparentă, cu foarte multe explicații, cu respectarea întru totul a prevederilor legale, toate aceste lucruri trebuie să facă parte din comportamentul tuturor oamenilor politici care își vor asuma funcții publice în următorii ani și eu cred că Partidul Național Liberal a înțeles acest lucru.

1 comentariu la “Cazul Oprea riscă să rupă noul PNL? Cristian Buşoi răspunde întrebărilor / EXCLUSIV (VIDEO)

  1. Un kakacios care se vrea primar general .nu a facut nimic dar are bani de campanie pe toate posturile v,site -urile ,ziare.Un papagal care recita lozinci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *