Skip to content
Politică

Cazul polițistului-pedofil. Ciuvică dă de pământ cu IJ: Se comportă ca un sindicat! EXCLUSIV

bzi.ro

Analistul Mugur Ciuvică – președintele Grupului de Investigații Politice (GIP) – a oferit joi după-amiază o declarație pentru PSnews.ro, în care a criticat Inspecția Judiciară, după ce IJ a clasat ancheta împotriva procurorilor care tărăgănaseră cercetarea polițistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie.

CITIȚI ȘI: Inspecția Judiciară i-a albit pe procurorii care l-au anchetat pe polițistul acuzat de pedofilie

Astfel, deși a amintit că Inspecția Judiciară „a făcut și lucruri importante” (precum excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan și scoaterea în evidență a unor nereguli de la DNA din mandatul Codruței Kovesi), Mugur Ciuvică a apreciat că instituția condusă de Lucian Netejoru „se comportă în cele mai multe cazuri mai degrabă ca un sindicat al procurorilor și al judecătorilor, și nu ca un organ de control”.

„Inspecția Judiciară în ultima vreme are o activitate cu plusuri și cu minusuri, în alb și negru – adică a făcut și lucruri importante (din punctul meu de vedere, foarte importantă a fost decizia de excludere din magistratură a doamnei Camelia Bogdan după o anchetă a Grupului de Investigații Politice; a fost parțial și ancheta împotriva doamnei Kovesi; și au mai avut lucruri pozitive); pe de altă parte, și-au păstrat metehnele (și asta se vede din știrea de astăzi) – în sensul în care ei se comportă în cele mai multe cazuri mai degrabă ca un sindicat al procurorilor și al judecătorilor, și nu ca un organ de control. Și de multe ori acoperă abateri disciplinare ale acestora. Pentru că Inspecția Judiciară nu face anchete penale – dacă e ceva în fapta procurorilor în legătură cu pedofilul, partea asta trebuie anchetată de alți procurori.

Dar Inspecția Judiciară sunt convins că ar fi putut să găsească deficiențe în felul în care cei de la procuratura nu știu cărui sector din București au anchetat chestiunea cu pedofilul – mai ales că în cazul acela era vorba de o agresiune sexuală în care respectivul a fost prins, practic, în fapt în timp ce agresa o doamnă, de data aceasta, a fost legitimat de polițiști și așa mai departe. Deci era un dosar care pleca de la niște lucruri foarte clare și cred că ar fi fost ușor de instrumentat și procurorii ar fi putut să treacă ușor peste oboseală și peste aglomerarea de dosare. Dar probabil că au fost cumva stimulați sau li s-a sugerat că e mai bine să-l protejeze și ei pe respectivul individ, care a avut protecție timp de ani de zile și din partea colegilor din Poliție”, a declarat Ciuvică pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *