Skip to content
Politică

Cazul româncelor abuzate în Italia ajunge până la UE. Dăncilă cere implicare urgentă

caleaeuropeana.ro

Cazul româncelor abuzate în sudul Italiei ajunge până la UE. Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă cere implicarea urgentă a instituțiilor europene.

Viorica Dăncilă, liderul eurodeputaților social-democrați români și președintele Organizației Femeilor Social Democrate, a adresat un apel către președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, prin care solicită discutarea de urgență în plenul forului european a situației lucrătoarelor ce suferă abuzuri din partea angajatorilor, la fermele din sudul Italiei, potrivit unui comunicat trimis luni PSnews.ro.

Apelul survine după ce presa europeană a dezvăluit că mii de femei, dintre care foarte multe românce, sunt supuse zilnic abuzurilor de ordin fizic și psihic, sub amenințarea pierderii locurilor de muncă.

„Existența unei astfel de realități este rușinoasă și inacceptabilă pentru o Uniune Europeană care își asumă printre valorile sale fundamentale apărarea drepturilor celor care muncesc, precum si promovarea unei adevărate egalități de gen și protejarea fermă a drepturilor femeilor. Astfel de situații arată că mai sunt foarte multe lucruri de făcut pentru ca drepturile omului în general, și cele ale femeilor în special, să fie cu adevărat respectate și la nivelul Uniunii Europene.

Uniunea Europeană și Parlamentul European nu pot închide ochii în fața unei astfel de realități și nu pot trata aceste abuzuri ca fiind o problemă izolată, lipsită de relevanță.

De aceea, în calitate de europarlamentar, dar și de președinte al Organizației de Femei a Partidului Social Democrat din România, vă solicit să utilizați legitimitatea pe care o conferă funcția de președinte al Parlamentului European, pentru a aduce în discuția plenului această problemă atât de gravă.

Cred că este importantă o astfel de discuție, în condițiile în care Parlamentul European este instituția reprezentativă a tuturor cetățenilor europeni și, fiecare dintre noi, avem obligația de a le proteja direct drepturile acestora.

O astfel de dezbatere poate avea ca rezultat generarea, alături de Comisia Europeană, de noi soluții în vederea luptei împotriva abuzurilor cărora femeile le cad victime. În același timp, dezbaterea amintită poate reprezenta și un semnal ferm al Parlamentului European, că urmărește cu atenție modul în care autoritățile statelor membre își fac datoria, în ceea ce privește stoparea unor astfel de situații inacceptabile”, se arată în mesajul transmis de Viorica Dăncilă către președintele Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *