Skip to content
Politică

Cazul salvamontistei agresate de interlop: Jandarmul s-a ales cu dosar penal

Procurorii Parchetului Militar Timişoara au deschis un dosar penal şi au solicitat mai multe acte din Hunedoara pentru a stabili încadrarea juridică în cazul jandarmului care nu a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit într-un local din staţiunea Straja, unde o salvamontistă a fost bătută d eun interlop, potrivit romaniatv.net.

Prim-adjunctul procurorului şef al Parchetului Militar Timişoara, Cătălin Piţu, a declarat marţi că instituţia pe care o reprezintă a fost sesizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara şi a deschis un dosar penal referitor la incidentul în care a fost implicat şi jandarmul Sorin Moldovan, care nu a intervenit pentru a aplana un conflict îzbucnit într-un local din Straja, în urma căruia o salvamontistă a fost bătută de un recidivist.

Cei de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara ne-au sesizat despre incident. Este vorba despre cel pe care îl ştim cu toţii din presă. Am înregistrat în penal un dosar cu privire la incidentul respectiv. Acum adunăm toate informaţiile pentru a vedea cum se va desfăşura ancheta pe viitorul apropiat. Încadrarea juridică va fi făcută corect şi întemeiat după ce la dosar vor fi depuse documentele solicitate deja din teritoriu. Probabil în această săptămână vom şti care va fi situaţia juridică„, a declarat Cătălin Piţu, adăugând că jandarmul Sorin Moldovan va fi dus la Timişoara pentru a fi audiat, cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce procurorii Parchetului Militar vor studia probele.

La audieri va fi chemată şi salvamontista bătută.

Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, salvamontista Miruna Inel (21 de ani) a fost bătută de recidivistul Constantin Palestrică într-un bar din staţiunea montană Straja (Hunedoara), la incident asistând fără să intervină jandarmul montan Sorin Moldovan, aflat în timpul liber.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *