Skip to content
Video

Cazul Skripal – un „steag fals” într-un nou război rece? Victor Negrescu, apel la NATO EXCLUSIV

psnews.ro

Ediția de joi a interviurilor video PSnews.ro l-a avut ca invitat pe Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Guvernantul a vorbit despre cel mai recent scandal de la nivel european: otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal, urmată de represalii din partea mai multor state membre UE, în frunte cu Marea Britanie: expulzarea unor diplomați ruși.

Concret: întrebat dacă afacerea Skripal poate fi privită ca un indiciu că ne aflăm într-un nou Război Rece, Victor Negrescu și-a exprimat speranța contrară și a făcut apel atât la Uniunea Europeană, cât și la NATO să se asigure că nu se va repeta scenariul folosirii unor arme chimice pe teritoriul Europei.

„Noi am prefera, într-adevăr, să nu mergem în această direcție și tot timpul România a sprijinit calea dialogului. În definitiv, și în această speță este nevoie de dialog, pentru a afla realitatea și pentru a ne asigura că nu s-au produs cele care – din informațiile pe care le avem – pare că s-au întâmplat. Ideea de a folosi arme chimice pe spațiul european, faptul că a existat un atac, o agresiune pe teritoriul unui stat membru sunt chestiuni care n-ar trebui să se întâmple. Cu siguranță, forțele aliate (mă refer aici mai ales la nivelul NATO, nu doar la nivelul Uniunii Europene) ar trebui să se asigure că astfel de întâmplări nu se vor mai reproduce pe viitor și că mai ales antamează un dialog serios, structurat și coerent cu Federația Rusă, pentru a se asigura că descoperim cu toții realitatea și că împiedicăm ca pe viitor să se mai întâmple așa ceva”, a declarat Negrescu pentru PSnews.ro.

Confruntat cu ideea vehiculată în unele publicații, potrivit cărora otrăvirea lui Skripal ar fi fost o operațiune de tip „steag fals” („false flag”), comisă de către Marea Britanie pentru decredibilizarea Rusiei și a lui Vladimir Putin, Victor Negrescu s-a arătat sceptic.

„Eu am datoria, ca decident, să cred plauzibile acele informații care vin din surse publice asumate. Dacă apar informații pe alte tipuri de surse, ele evident pot circula, dar în definitiv rolul unui decident este să creadă informația publică care circulă, informația care este vehiculată de partenerii care într-adevăr o transmit și o asumă. Cred că aceasta ar trebui să facă un decident”, a punctat ministrul PSD.

Vedeți mai jos ce spune Victor Negrescu despre valul de expulzări, precum și despre alte sancțiuni ale UE ce ar putea viza Rusia. Secvența este disponibilă de la început până la momentul 5:57:

" "

1 comentariu la “Cazul Skripal – un „steag fals” într-un nou război rece? Victor Negrescu, apel la NATO EXCLUSIV

  1. „Eu am datoria, ca decident, să cred plauzibile acele informații care vin din surse publice asumate.” Aceleasi care au declarat ca Sadam are arme de distrugere a Universului???? Tu poti gandi cu propriul cap sau ai nevoie de capucul lui Teresa May???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *