Skip to content
Politică

Cazul Șova îi obsedează pe senatori: Să închidem subiectul pentru că ne facem de râs

Cazul Şova a devenit o obsesie şi trebuie închis cât mai repede pentru că Senatul se face de râs. O spune un social-democrat din conducerea instituţiei, chestorul Nicolae Moga. Săptămâna trecută, subiectul a iscat din nou discuţii aprinse între Opoziţie şi Putere. Călin Popescu Tăriceanu a avertizat că, dacă până marţi Comisia Juridică nu ajunge la o soluţie, atunci situaţia se va rezolva în plen, arată Realitatea.net.

„Cazul Şova a devenit o obsesie pentru toată lumea, şi pentru presă, şi pentru opinia publică (…) Îi rog pe colegii din Opoziţie să gândească bine lucrurile astea şi să închidem subiectul Şova pentru că ne facem de râs. Am rugămintea ca, aici, când discutăm şi majoritatea hotărăşte, să ieşim cu un singur punct de vedere. Aşa este în politică, aşa e în democraţie, majoritatea hotărăşte”, a spus senatorul PSD Nicolae Moga, potrivit stenogramei Biroului Permanent din 27 mai.

Intervenţia social-democratului a avut loc în contextul în care senatorii liberali discutau în contradictoriu cu preşedintele Senatului pentru că nu voiau reluarea, ci reinterpretarea votului. Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a închis discuţia, ca să nu mai fie acuzat că tergiversează cazul Şova.

„Eu vă propun să solicităm Comisiei juridice să întocmească un proiect de hotărâre, atenţie, pe care trebuie să-l adopte cu majoritatea voturilor, dar bineînţeles că, în final, plenul este suveran în această chestiune. (…)Tot plenul decide marţi, în cazul în care comisia nu poate să formuleze”, a spus Tăriceanu.

Sursa foto: pressalert-ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *