Skip to content
Societate

Cazul studentului mort în timpul unui examen: Cât de mult afectează școala online psihicul studenților

expressdebanat.ro

Moartea unui student de 18 ani de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în timpul unui examen online a deschis în spațiul public o discuție despre modul în care ar afecta cursurile desfășurate la distanță psihicul elevilor, studenților și chiar pe cel al profesorilor. Într-un interviu pentru PS News, psihologul și rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a contrazis această teorie, susținând că școala online nu ar trebui să implice mai mult stres decât școala tradițională.

„Eu cred că cursurile online nu implică mai mult stres decât cursurile tradiționale sau decât alte situații care pot apărea în viață și sunt stresante. Datorită faptului că faci cursul online de acasă îți creează  și un confort din zona în care ești. Deci eu nu cred că aceste cursuri online creează un nivel mai ridicat de stres.

Profesorilor le sugerez să se comporte conform eticii și conform pregătirii pe care o are fiecare. Cursurile se adaptează în funcție de tematică, în funcție de anul de studiu și asta trebuie să facă profesorii, să aibă un comportament profesional și etic. Nici mai mult nici mai puțin. Noi, la UBB, suntem o comunitate mare, mai mor dintre colegii noștri și dintre studenți, și e o situație tragică pentru noi. Când ești o comunitate mare, de peste 52 de mii de oameni, lucrurile astea se întâmplă frecvent.

În concluzie, nu cred că este un stres mai mare în cadrul cursurilor online decât atunci când ai învățământul clasic unde ești implicat și dedicat pe parcursul semestrului.

Toți am fost studenți și dacă erai un student determinat pentru cursuri nu era chiar ușor să mergi la ore, să înveți, să faci seminarii, să lucrezi, deci nu cred că este un nivel mai mare de stres în online, mai ales dacă cursurile au fost organizate adecvat, după pedagogia universitară. Până la urmă, studenții sunt într-un context mai familial acasă decât se întâmplă în diverse săli ale universităților în varianta clasică”, spune rectorul.

De asemenea, acesta a menționat că Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca oferă studenților servicii de consiliere și suport, astfel încât problemele întâlnite pe parcursul cursurilor online să fie mai ușor de înfruntat.

„Și în varianta clasică și în varianta online noi avem servicii de consiliere și suport pentru studenți, care în acest moment se desfășoară online, astfel încât orice student care se simte stresat poate apela la astfel de servicii”, a mai spus Daniel David.

Un student în vârstă de 18 ani de la Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca a murit înainte de a susține primul examen online din această sesiune.

El ar fi reușit să se conecteze la platforma online, dar imediat după aceea a ieșit, iar profesorul l-a notat ca fiind absent.

După scurt timp părinții au anunțat că băiatul a făcut infarct și că avea probleme cu inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *