Skip to content
Politică

Cazul SUA-Moldova. Hotărâre în Senat, bâlbâieli în Camera Deputaților EXCLUSIV

cotidianul.ro

Cazul lui James Pettit (ambasadorul SUA la Chișinău) continuă să agite apele. Redacția PSnews.ro vă prezintă, mai jos, contrastul dintre atmosfera din Senatul României și cea de la nivelul Camerei Deputaților.

Amintim că, miercuri, Călin Popescu-Tăriceanu (președintele Senatului) a redactat un proiect de declarație comună, prin camera parlamentară superioară îi transmitea un răspuns tranșant reprezentantului Statelor Unite ale Americii, după ce acesta făcuse afirmații contrare aspirațiilor de unire dintre România și Republica Moldova.

CITIȚI ȘI: Tăriceanu și problema Moldovei. Răspuns tăios pentru ambasadorul SUA

În acest context, PSnews.ro l-a contactat, joi, dimineață, pe președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, întrebându-l dacă la nivelul forului legislativ inferior există vreo inițiativă asemănătoare cu cea a co-președintelui ALDE.

„Dacă o adoptă Senatul, ce rost are? Nu cred că se mai impune și la Cameră, dacă o adoptă o dată. Că e Parlamentul României, până la urmă”, ne-a spus deputatul PSD.

Întrebat dacă deputații iau în calcul să își depună semnăturile pe declarația comună a Senatului, Florin Iordache a răspuns negativ.

„Nu am luat în calcul chestiunea. Din moment ce s-a luat inițiativa și se va adopta la Senat chestiunea asta, ar fi anormal să luăm încă o dată, și la noi, aceeași declarație”, a afirmat al treilea om în stat.

Am repetat întrebarea, insistând asupra solidarității pe care ar denota-o prezența semnăturilor deputaților pe declarația redactată de Călin Popescu-Tăriceanu. Florin Iordache, în schimb, a rămas ferm pe poziții.

„Nu am luat-o în calcul. Dumneavoastră m-ați întrebat, eu v-am răspuns: din moment ce e inițiativa Senatului și merg ei, susținem, dar e inițiativa lor – foarte bine. Este o inițiativă bună și sperăm ca toate partidele să o susțină. Pentru că, de-a lungul timpului, și Camera a avut inițiative și era anormal să vină ulterior și Senatul. E inițiativa lor, foarte bine și așa mai departe. Dar repet: atâta timp cât e inițiativa lor, noi, cei din Camera Deputaților, nu am luat în calcul să venim și noi – ar fi cumva o dublare a inițiativei lor, care – repet – e o inițiativă foarte bună”, a încheiat social-democratul.

1 comentariu la “Cazul SUA-Moldova. Hotărâre în Senat, bâlbâieli în Camera Deputaților EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *