Skip to content
Politică

Cazul „Sufrageria lui Oprea”. Onțanu, la momentul adevărului

Fostul edil al Sectorului 2, Neculai Onțanu, prezent, ieri, la un proces de la Curtea de Apel, în Sala Pașilor Perduți, a făcut o serie de noi precizări referitoare la noapte alegerilor din 2009.

Astfel, Onțanu a susținut că a fost în noaptea alegerilor din 2009 acasă la Gabriel Oprea, dar că a plecat devreme. Mai mult, acesta a declarat că nu i s-a cântat „La mulți ani” de Sfântul Nicolae, ci toată lumea era interesată de rezultatul alegerilor.

”Am stat cam o oră. Din câte îmi amintesc era domnul Puiu Iordănescu și dacă și dl Nicolicea a declarat că și dânsul era la aceeași oră, înseamnă că era. Nu-mi amintesc. Eu la ora 20.30 eram deja acasă, mă aștepta familia. Este o făcătură (n. r. – alegerile ar fi fost fraudate). Nu cred, pentru că alegerile sunt conduse de către BEC. Nu cred că altcineva putea să influențeze rezultatul alegerilor. Domnul Oprea mi-a dat un telefon pur și simplu să trec pe la ora 19.00- 19.30 pe la dumnealui. I-am spus că pot să trec, dar nu pot sta mult. Am fost invitat de Gabriel Oprea”, a recunoscut Onțanu, care a precizat că nu a fost sărbătorit acolo pentru ziua lui și nici nu i s-a cântat „La mulți ani!”, ci „toată lumea era interesată de rezultatul alegerilor”.

Nu cred că cineva în România ar putea să influențeze decisiv alegerile. Probabil pentru că un județ sau altul să fi fost un vot multiplu, dar nu cred că puteau fi influențate alegerile. Nu știu mai departe”, a declarat Neculai Onțanu, la Curtea de Apel București.

Mai mult, chestionat de ziariști despre prezența Laurei Codruța Kovesi și a lui Florian Coldea, Neculai Onțanu a precizat că nu i-a văzut. Fostul edil a mai spus că nu era o relație de prietenie între el și Gabriel Oprea: „Nu eram prieten cu dl Gabriel Oprea, eram colegi de partid și atât.”

Cât despre dezvăluirile lui Dan Andronic, Neculai Onțanu a afirmat că libertatea de exprimare este „garantată, mai ales după 1989”, informează EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *