Skip to content
Politică

Cazul „sufrageria lui Oprea” revine. Ce vrea să facă Manda

Ziarul Olteniei

Senatorul Claudiu Manda vrea să obțină de la SRI lămuriri în ceea ce privește prezența unor superiori din cuducerea serviciului în casa lui Gabriel Oprea înainte de organizarea ului II al alegerilor prezidențiale din 2009.

Manda, care conduce Comisia de Cotrol SRI din Parlament, a anunțat că acest for  a primit un răspuns de la Serviciul Român de Informații în urma solicitării primite de această instutuție la cererile exprimate de comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009.

Manda a precizat că, din punct de vedere procedural, SRI nu putea răspunde direct comisiei de anchetă a alegerilor și a oferit un răspuns Comisiei de control SRI din Parlament.

„A ajuns la Comisia de control al activității SRI un răspuns de la SRI pentru Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 și am hotărât în plenul comisiei în unanimitate să transmitem noi către SRI o solicitare și să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speță domnul Coldea și domnul Maior, s-au aflat în ziua de… data de…la locuința pe care toți o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astăzi vom transmite către SRI această solicitare și așteptăm răspunsul de la ea”, a explicat senatorul PSD, conform Agerpres.

Manda a explicat că nu poate face pblic răspunsul SRI, dar așteaptă unul mai detaliat în urma cererii depuse de comisia de control, rămânând să vadă apoi, dacă o parte a acestuia va putea fi înaintată spre analiză comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *