Skip to content
Politică

Cazul Tudorel Toader, discutat în ședința de Guvern: ”Cineva ne face de râs în Comisia de la Veneția”

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat joi că a înaintat o propunere Executivului de a cere Comisiei de la Veneţia să aplice prevederile statutare în cazul lui Tudorel Toader, precizând ca este vorba de „o procedură mai specială”, informează agerpres.

În prealabil, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Justiţiei să prezinte solicitarea înaintată în Executiv „legat de cineva care ne face de râs în Comisia de la Veneţia”.

" "
" "

„Am înaintat, într-adevăr, propunerea de a solicita Comisiei să facă aplicarea prevederilor statutare, există o procedură mai specială acolo. Din nefericire, este un caz fără precedent şi o premieră, motivaţia fiind aceea că, în considerarea efectelor deciziei CEDO, se pune în cauză credibilitatea angajamentului Guvernului României faţă de independenţa procurorilor„, a declarat Cătălin Predoiu, joi, în cadrul şedinţei de Guvern.

Premierul a adăugat: „Aici este chiar mai gravă. Gândiţi-vă că, practic, conflictul juridic de natură constituţională în urma căreia s-a dat o decizie care încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, iniţiatorul acestei acţiuni a fost chiar ministrul Justiţiei”.

Ministrul Predoiu a spus că aceasta este motivaţia, „în sensul că iniţiatorul a fost un membru al guvernului şi, aşa cum aţi subliniat-o şi dumneavoastră de multe ori, au spus-o şi mulţi dintre colegii noştri, şi preşedintele României, acest guvern nu va atenta în nici un fel la independenţa justiţiei, la independenţa procurorilor şi îşi va urma obiectivele în domeniul justiţiei în acord cu standardele europene”.

„Deci este un semnal această cerere pe care înţeleg că Guvernul României o va face către Comisia de la Veneţia, de a face aplicarea prevederilor statutare ale comisiei”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

" "

1 comentariu la “Cazul Tudorel Toader, discutat în ședința de Guvern: ”Cineva ne face de râs în Comisia de la Veneția”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *