Skip to content
Politică

Cazul Udrea. Tudorel Toader, precizări de ultimă oră privind extrădarea fostului ministru

b1.ro

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader vine cu noi precizări legate de procedura de extrădare a fostului ministru, Elena Udrea și a lui Sebastian Ghiță. Concret: actualul șef al Ministerului Justiției a declarat, luni, că şi-a îndeplinit la timp şi complet obligaţiile care îi revin cu privire la procedurile de extrădare în cazul acețtia.

„Procedura de extrădare este cea prevăzută de legea 302. Fac apel la dumneavoastră ca să reflectaţi realitatea aşa cum este ea, nu aşa cum o văd unii sau alţii. Şi în cazul lui Sebastian Ghiţă, am trimis documentele pentru extrădare. Am rugat chiar în ziua respectivă de la direcţia de specialitate şi am comunicat exact documentele, data, procedura realizată. Ministerul Justiţiei, şi de data aceasta (n.r. – în cazul Elenei Udrea), ca de fiecare dată de altfel, şi-a îndeplinit la timp şi complet obligaţiile care îi revin. Nu uitaţi că avem obligaţii partajate, trebuie să vină de la instanţă, noi transmitem mai departe solicitarea respectivă”, a declarat Tudorel Toader, întrebat despre procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea, potrivit News.ro

" "
" "

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea – aflată în Costa Rica – a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”, iar Rudel Obreja a primt cinci ani de închisoare. Decizia este definitivă. Veronel Dumitrescu, avocatul Elena Udrea, a calificat drept nedreaptă, absolut nejustificată şi nelegală sentinţa instanţei supreme.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *