Skip to content
Puterea Știrilor Video

CCIR prezintă topul celor mai performante companii din 2018. Mihai Daraban: În continuare economia este foarte polarizată

psnews.ro

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, invitat luni în studioul Puterea Știrilor, a vorbit despre pregătirile pentru Gala „Topul Național al Firmelor” (TNF), ediția a XXVI-a.

„Este o oglindă a economiei, o lucrare foarte importantă care, în forma ei printată și electronică, va fi livrată atât ambasadelor străine din București, cât și ambasadelor noastre din străinătate. Oriunde ne vom duce, ca diplomațiue economică, vom prezenta acest top. Până la urmă, acolo în top se vor regăsi cu adresă, numere de contact – reprezintă o carte de vizită pentru potențiali parteneri.

Sunt categoric mai mulți decât anul trecut. Anul trecut am avut 12.472. Anul acesta avem 12.603. Au crescut cifrele pe tot palierul. Toți cei 12.603 au 178,48 miliarde de euro cifra de afaceri. Este o cifră semnificativă, practic acești 12.603 fac 54% din cifra totală de afaceri și ne arată că în continuare economia este foarte polarizată”, a declarat Mihai Daraban, la Puterea Știrilor.

Barometru al performanței în afaceri, Topul Național al Firmelor premiază operatori economici din diferite sectoare de activitate precum: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții. Ediția a XXVI-a, din 2019, a Topului Național al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel național 12.603 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.466 din industrie, 3.521 din servicii, 2.615 din comerț, 312 din turism, 468 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 643 din agricultură, silvicultură și pescuit și 578 din construcții. Cele 12.603 companii au o cifră de afaceri de aproximativ 178,48 mld. Euro, un profit din exploatare de circa 14,87 mld. Euro și 1.340.310 de salariați.

Clasamentul TNF 2019 este organizat în baza unor indicatori care vizează cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și a capitalului angajat. Ierarhia TNF este construită pe baza unei metodologii clare, transparente și unitare la nivel național, implementată de Camerele de Comerț în toate județele țării. La eveniment sunt așteptați să participe peste 600 de invitați – reprezentanți ai celor mai performante companii, personalități ale autorităților publice centrale, precum și președinți ai Camerelor de Comerț Județene. Rezultatele deosebite consemnate în Topul Național al Firmelor, ediția 2019, se vor regăsi în catalogul tipărit și în versiunea electronică, cei interesați putând astfel obține informații despre firmele clasate pe primele 10 locuri.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *