Skip to content
Politică

CCIR își face auzită vocea în lume. Daraban, prezent la un eveniment axat pe 5 priorități

psnews.ro
" "

Camera de Comerț și Industrie a României își face auzită vocea în lume. Președintele CCIR, Mihai Daraban, este prezent miercuri și joi la un eveniment axat pe cinci priorități.

Mai precis, Daraban participă, în perioada 20-21 iunie, la Întâlnirea Șefilor Permanenți ai Comitetelor Naționale din Camera de Comerț Internațională (ICC). Reuniunea se desfășoară la Paris, la sediul ICC, și propune spre dezbatere Prioritățile Strategice ale Camerei de Comerț Internaționale pentru anul 2018, precum și Politicile ICC și Afacerile Globale, arată un comunicat transmis miercuri PSnews.ro.

" "
" "

Printre prioritățile Comitetului Internațional ICC se numără: modul în care comerțul internațional, investițiile și globalizarea pot contribui la creșterea economica; susținerea viabilității prin intermediul afacerilor; susținerea economiilor deschise pentru a îmbunătăți standardele de viață pentru toți; promovarea statului de drept și a bunei guvernări precum și încurajarea inovării și a economiei digitale pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

La întrevedere au fost discutate mijloacele de acțiune în sprijinirea mediului de business pe care le întreprinde Comitetul Național ICC România.

În acest context, Mihai Daraban a declarat: „CCIR acționează pentru susținerea economiilor deschise ale căror rezultate să se regăsească în standardele de viață. În acest sens, consider că promovarea comerțului și a investițiilor sunt principalele motoare ale dezvoltării economice și sociale, iar Camera de Comerț și Industrie a României creează multiple posibilități de promovare antreprenorilor prin organizarea de forumuri, dezbateri și conferințe menite să faciliteze întâlniri B2B. Totodată, consider că promovarea unor reguli comerciale multilaterale moderne și de investiții ar putea crea oportunități pentru toate țările”.

Altă temă importantă a întâlnirii are în vedere digitalizarea în sectorul finanțelor comerciale, ca vector de stimulare a creșterii economice și, totodată, de dezvoltare durabilă. Potrivit unui studiu Global ICC, digitalizarea va face comerțul mai incluziv și va oferi noi oportunități de creștere a afacerilor pe plan internațional.

Totodată, Mihai Daraban a avut miercuri întâlniri cu Laetitia de Montalivet (directorul de arbitraj al ICC pentru Europa), Alexis Mourre (preșdintele Curții de Arbitraj a ICC) și John W.H. Denton (secretar general al ICC).  Din partea CCIR a participat și Lazăr Comănescu, consilierul președintelui CCIR pe relații externe.

Camera de Comert Internațională a fost fondată în anul 1919, imediat după terminarea Primului Război Mondial, când niciun sistem mondial de reguli nu guverna comerțul, investițiile, finanțele sau relațiile de afaceri. În cadrul întrevederii de anul acesta, pe agenda de lucru este în dezbatere și planul de celebrare a 100 de ani de la înființare a Camerei de Comerț Internaționale.

Comitetul Național ICC România reunește, în prezent, 126 membri, companii din randul marilor contribuabili din toate sectoarele economice precum industrie, servicii, comerț, construcții, agricultură, energie și IT&C.

În primul semestru al anului 2018, numărul membrilor a crescut cu aproximativ 8% față de anul 2017 și cu 58%, față de anul 2016.

În perioada, 04-05 octombrie 2018, va avea loc summitului B20. În acest sens, ICC a elaborat un document de politici privind politica de investiții multilaterală și îmbunătățirea sistemului comercial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *