Skip to content
" "
Politică

CCIR organizează o misiune economică în Vietnam. Află care sunt cele 8 domenii de afaceri vizate

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) organizează o misiune economică în Vietnam. Află care sunt cele opt domenii de afaceri vizate.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conduce delegaţia oamenilor de afaceri care efectuează o misiune economică în Republica Socialistă Vietnam, în perioada 11-14 iulie 2016, potrivit unui comunicat trimis, vineri, PSnews.ro.

" "

Delegaţia economică, din care fac parte reprezentanţi ai 18 companii, însoţeşte delegaţia Guvernului României, în scopul dezvoltării climatului investiţional dintre cele două state.

„Asia reprezintă o destinaţie de afaceri prioritară, în contextul strategiei CCIR de sprijinire a companiilor româneşti pentru accesarea pieţelor non UE”, susţine Mihai Daraban.

Preşedintele CCIR consideră că trebuie menţinut dialogul între mediile de afaceri şi trebuie orientate politicile publice către atragerea de investiţii străine, iar Europa reprezintă o direcţie prioritară pentru pieţele non UE.

„Suntem convinşi că România şi Vietnam pot identifica proiecte interesante pentru ambele părţi”, declară Daraban.

Misiunea economică are loc în contextul vizitei în Vietnam a premierului Dacian Cioloş, care va fi însoţit de către Lazăr Comănescu (ministrul Afacerilor Externe) și Vlad Vasiliu (secretar de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri).

Acţiunea va include un Forum de afaceri dedicat deschiderii unor noi oportunităţi de afaceri şi dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale dintre companiile celor două state.

La Forum, vor fi organizate întâlniri B2B (business-to-business) cu companii vietnameze reprezentative din domenii precum căi ferate, petrol şi gaze, agricultură, produse farmaceutice, biotehnologie pentru agricultură, materiale de construcţii, industria de apărare şi turism.

Vietnamul este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai României, ocupând, totodată, unul din primele locuri în rândul partenerilor comerciali din ASEAN.

La sfârşitul anului 2015, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre cele două state ajungea la 124,88 milioane Euro, dintre care exporturile numărau 37,23 milioane Euro, iar valoarea importurilor ajungea la 87,65 milioane Euro.

Totalul companiilor cu capital vietnamez în România, in iulie 2016, este de 197, cu un total capital social subscris vietnamez de 2,2 milioane Euro.

La 27 iulie 2012, Uniunea Europeană şi R. S. Vietnam au semnat  Acordul de Parteneriat şi Cooperare (PCA).

Vietnam este o piaţă cu 90 de milioane de consumatori, de peste 4 ori mai mare decât România, cu care UE a agreat un acord de liber schimb în data de 4 august 2015.

Vietnamul este o piaţă foarte dinamică, cu unul dintre cele mai ridicate ritmuri anuale de creştere a PIB din lume, de circa 7% în ultimii 10 ani.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *