Skip to content
Politică

CCIR, parteneriat cu Camera de Comerț a Cambodgiei

psnews.ro

Camera de Comerț și Industrie a României a organizat luni, 10 iulie 2017, în parteneriat cu Camera de Comerț a Cambodgiei, forumul de afaceri multisectorial România – Cambodgia, la CCIR Business Center. In cadrul acestui eveniment, a fost semnat un Memorandum de Colaborare între CCIR și Camera de Comerț a Cambodgiei.

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a mentionat importanta portului Constanta in relatiile cu Cambodgia: ”Între Cambodgia și România există oportunități ridicate de îmbunătățire  a schimburilor comerciale, luând în considerare și faptul că sunt doar 22 zile de navigare între Cambodgia și Constanța. În calitate de reprezentanți ai mediului de afaceri, încercăm să susținem mediul de afaceri din România în accesarea piețelor din afara granițelor UE” spune Daraban.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Afaceri Externe și Cooperării Internaționale al Regatului Cambodgiei, Ouch Borith, sustine ca unul din scopurile delegatiei este ,,de a impulsiona relațiile dintre țările noastre”, dar si interesul comun pentru dezvoltarea relațiilor comerciale dintre România și Regatul Cambodgiei, mai ales în domenii precum agricultura, turismul sau petrolul, potrivit  ccir.ro.

Vicepreședintele Camerei de Comerț a Cambodgiei, dl. Lim Heng, a apreciat realizarea acestui forum, considerându-l un bun început pentru dezvoltarea schimburilor comerciale bilateral dintre Cambodgia și România: ,,schimburile comerciale nu sunt încă dezvoltate la capacitate maximă”.

Scopul acestui forum este introducerea companiilor romanesti pe piata cambodgiana si intensificare comertului de marfuri si servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *