Skip to content
Internațional

CCIR: Parteneriatul cu companiile turceşti, oportunitate pentru dezvoltarea afacerilor în mediul internațional

ccir.ro

Istanbul, 19 aprilieCamera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat  vineri, 19 aprilie a.c., la Istanbul, un Forum de Afaceri Multisectorial, parte a Misiunii Economice organizate în marja primei sesiuni a JETCO (Joint Economic and Trade Comission) România-Turcia. Forumul de Afaceri a avut ca obiectiv facilitarea pătrunderii pe piața din Turcia a companiilor românești și intensificarea comerțului de mărfuri și servicii.

În cadrul acestui eveniment, a fost pus în dezbatere potențialul de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale, prin susținere la nivel guvernamental și, totodată, prin implicarea CCIR în crearea de parteneriate stabile între firmele românești și turcești, prin valorificarea potențialului de rețea al sistemului cameral.

Dl. Răzvan Pârvulescu, Consilier Relaţii Bilaterale, a transmis mesajul preşedintelui CCIR, dl. Mihai Daraban: „Un parteneriat cu o companie din Turcia, pe o piață terță ar putea reprezenta o oportunitate de dezvoltare a afacerilor în mediul internațional, iar, de-a lungul timpului, Turcia s-a dovedit a fi un partener de încredere. Există o dinamică ascendentă a numărului de companii cu capital turcesc în România. La nivelul lunii februarie 2019, erau 15.491 de firme cu capital turcesc în România, cu o valoare totală a capitalului subscris de 517 mil. euro. Adresez, pe această cale, o invitaţie oricărei entităţi economice din Turcia care doreşte să aibă legături economice cu România să apeleze cu încredere la Sistemul Cameral românesc, care este pregătit să răspundă nevoilor şi cerinţelor companiilor dumneavoastră”.

„Acest Forum de Afaceri are ca scop principal creşterea volumului de schimburi comerciale dintre România şi Turcia. Datele statistice indică faptul că, la ora actuală, companiile turceşti care activează în România au oferit peste 45 de mii de locuri de muncă. Mediul de afaceri din România este unul foarte educat, iar acest lucru facilitează accesul investitorilor turci pe această piaţă. În plus, prin Portul de la Constanţa se poate transporta eficient şi rapid orice marfă către statele din Uniunea Europeană şi nu numai”, a declarat dl. Ömer Süsli, preşedintele DEİK.

Valoarea schimburilor comerciale bilaterale România – Turcia s-a situat, la sfârșitul anului trecut, la 5,58 miliarde euro, potrivit datelor oferite de ONRC. Turcia a continuat sa fie primul partener comercial al României din afara UE şi al V-lea partener în cadrul schimburilor internaţionale totale ale României, respectiv al X-lea partener la export şi al VII-lea la import. România este, de asemenea, unul din partenerii comerciali importanţi ai Turciei, fiind pe locul 15 la export şi pe locul 17 la import, scrie ccir.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *