Skip to content
Argeș Societate

CCIR: Primul birou regional pentru promovarea învățământului dual se deschide în Argeș

CCIR

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA Argeș), în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România (ANFPSDR), a organizat o conferința de presă cu ocazia semnării Protocolului de Colaborare dintre cele două instituții.

Semnarea acestui protocol este urmare a acordului dintre Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și ANFPSD, care prevede înființarea a opt birouri regionale, în sprijinul promovării învățământului dual în mediul de afaceri.

Protocolul de Colaborare ANFPSD – CCIA Argeș prevede cooperarea celor două instituții în scopul indentificării nevoilor de calificare/formare și elaborarea unui plan unitar pentru îmbunătăţirea educaţiei, formării, certificării şi recunoaşterii profesionale iniţiale în sistem dual din România.

„Acest demers vine în contextul protocolului în domeniul formării și certificării profesionale, semnat deja între Autoritatea Națională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România și Camera de Comerţ şi Industrie a României. În calitatea noastră de Cameră Județeană, parte a Sistemului Cameral din România, vom continua implicarea alături de actorii economici județeni și de Inspectoratul Școlar Județean Argeș, în toate demersurile și inițiativele care au ca obiectiv dezvoltarea învățământului profesional dual din județul Argeș. Consider acest protocol ca fiind un instrument deosebit de important, menit să definească, dar și să operaționalizeze obiectivele în domeniul formării profesionale inițiale în sistem dual, afirmate în mod repetat de către camerele de comerț și industrie din România”, a declarat președintele CCIA Argeș, George Caval.

„Semnarea acestui protocol se înscrie în strategia Autorității Nationale de a deschide 8 Birouri Regionale, în parteneriat cu camerele de comerț și industrie. Obiectivul principal este acela de a ne apropia de mediul de business, întrucât Învățământul dual se organizează doar la solicitatea agenților economici. Biroul regional care se va deschide la Argeș va acoperi întreaga regiune Sud Muntenia. Obiectivele imediate sunt apropierea de oamenii de afaceri, promovarea strategiei de dezvoltare, identificarea resursei umane și promovarea oportunităților pentru mediul de afaceri. Și deopotrivă pentru elevi și părinți asigurarea că a învăța o meserie și a avea la vârsta majoratului un loc de munca bine plătit este o șansă în plus”, a subliniat președintele Autorității Naţionale pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România, dl. Gabriel Bratu.

Evenimentul a beneficiat de prezența unora dintre cei mai importanți reprezentanți ai mediului de afaceri din Argeș, membri ai Colegiului de Conducere al CCIA Argeș, dl. Sandu Nichita – Vicepreședinte Colegiu CCIA Argeș, dl. Ion Brănescu – Vicepreședinte Colegiu CCIA Argeș, dl. Mircea Andreescu – Vicepreședinte Colegiu CCIA Argeș și reprezentanți din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Argeș: dl. Dumitru Tudosoiu – Inspector Școlar General, dna. Gabriela Neagu – Inspector de Specialitate Învățământ Tehnic, dl. Gheorghe Dinuță – Director Liceul Tehnic Mioveni, dna. Ionică Maria – Director Liceul Astra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *