Skip to content
Politică

CCIR pune față în față ANAF și marii contribuabili

psnews.ro

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) pune față în față Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și marii contribuabili.

CCIR, prin Comitetul Național ICC România, în parteneriat cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF, organizează joi, 29 septembrie, începând cu ora 10.00, evenimentul „Profesionalism și transparență în administrarea Marilor Contribuabili”, desfășurat la sediul CCIR Business Center, potrivit unui comunicat trimis, marți, PSnews.ro.

Concret, Camera de Comerț și Industrie a României aduce față în față marii contribuabili ai României și specialiștii Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, cu scopul de a identifica și de a rezolva problemele întâmpinate de cei mai mari operatori economici ai țării.

La eveniment, vor participa Mihai Daraban (președintele CCIR), Dragoș Doroș (președintele ANAF), senatorul PSD Viorel Arcaș (președintele Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital) și deputatul PNL Andreea Paul Vass (secretarul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci).

Temele principale propuse pentru dezbatere se vor referi la: efectele facilităților fiscale acordate conform OUG nr. 44/2015, calitatea serviciilor oferite marilor contribuabili, precum și maximizarea eficienței activității de inspecție fiscală în contextul  operaționalizării Unității de Management a Riscurilor, ca instrument specializat aflat în structura Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

„Dintre demersurile adresate mediului de afaceri de către Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili în spiritul realizării unui parteneriat instituțional, benefic tuturor părților implicate, trebuie remarcate dorința de consultare a contribuabililor în ceea ce privește necesitățile de modificare a dispozițiilor din Codul de procedură fiscală vizând plata obligațiilor fiscale în contul unic, constituirea unei baze de date unice, actualizabilă în timp real, care să cuprindă toate informaţiile cu implicaţii fiscale privind persoanele juridice aflate în administrare și, nu în ultimul rând, intenția de avertizare, în prealabil, a contribuabililor, față de situația neachitării obligaţiilor fiscale curente, în perioada dintre expirarea datei de scadență şi trimiterea somaţiei de plată”, se mai arată în comunicat.

Activitatea Comitetului Național ICC România este gestionată de CCIR, sub directa îndrumare a Camerei de Comerț Internaționale (ICC) și conform modelului celorlalte Comitete Naționale existente la nivel mondial. Comitetul Național ICC România susține mediul de afaceri românesc, oferind posibilitatea de exprimare și de promovare a unor puncte de vedere privind aspectele economice sau alte aspecte care afectează direct sau indirect comunitatea de afaceri.

Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili are ca principală misiune oferirea unor servicii fiscale de calitate care să genereze creşterea eficienţei administrării şi colectării veniturilor bugetului de stat, monitorizării şi asistării fiscale, precum şi a controlului fiscal la marii contribuabili, aceştia având în medie aportul cel mai mare în totalul veniturilor bugetului general consolidat al țării (peste 45%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *