Skip to content
Politică

CCIR şi Iohannis dau noi speranţe pentru relaţiile de afaceri dintre România şi Bulgaria

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi preşedintele Klaus Iohannis oferă noi speranţe în ceea ce priveşte relaţiile de afaceri dintre ţara noastră şi Bulgaria.

Preşedintele CCIR Mihai Daraban conduce componenta economică a vizitei lui Iohannis în Bulgaria. Cu această ocazie, miercuri, a avut loc Forumul de Afaceri româno-bulgar, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a statului vecin, potrivit unui comunicat trimis PSnews.

Evenimentul urmăreşte prezentarea climatului investiţional din cele două ţări, oferind totodată antreprenorilor români oportunitatea unor întâlniri B2B (business-to-business) cu partenerii bulgari. Din perspectiva schimburilor comerciale, Bulgaria este unul din principalii parteneri economici ai României, fapt ce încurajează cele două state să întreprindă acţiuni continue de apropiere şi cooperare.

Prezent la Forumul de Afaceri, preşedintele CCIR, Mihai Daraban, şi-a exprimat, în cadrul discuției cu Tsvetan Simeonov (preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Bulgariei), entuziasmul referitor la schimbul de idei și la perspectivele de colaborare.

„Acţiunile comune în cadrul programelor europene pot duce la rezultate mult mai bune în ceea ce priveşte cooperarea pe plan regional. CCIR susţine dezvoltarea transportului fluvial pe Dunăre. Coridorul European nr. 7 – Dunăre – Marea Neagră este o rută de transport deosebit de importantă între Marea Neagră şi ţările continentale din Europa, fără acces la mare. În contextul acestui subiect, cele două state pot contribui în mod activ la realizarea proiectelor transfrontaliere menite să dezvolte Coridorul European nr. 7”, a declarat Daraban.

Preşedinţii României (Klaus Iohannis) și Bulgariei (Rosen Plevneliev) au participat la deschiderea Forumului de Afaceri româno-bulgar alături de antreprenori interesaţi de dezvoltarea cooperării economice dintre cele două state vecine.

 

În luna februarie 2015, Mihai Daraban a primit vizita preşedintelui Plevneliev la sediul CCIR Business Center. Cu acest prilej, a avut loc o întâlnire cu mediul de afaceri din România, fiind un demers de consolidare a relaţiilor economice bilaterale ce întăreşte statutul de parteneri strategici.

România este al treilea partener comercial european al Bulgariei, cu un nivel al schimburilor preconizat să ajungă, în 2016, la 4 miliarde de Euro.

În prezent, pe teritoriul ţării noastre activează un număr de 2152 companii cu capital bulgar, cu un total de investiții directe în România de 124 milioane euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *