Skip to content
Economie

CCIR sprijină organizarea Forumului Economic Aeronautics and Aerospace Research

ccir

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a intermediat organizarea, în perioada 18-20 octombrie 2021, a Forumului economic Aeronautics and Aerospace Research, eveniment care se va desfăşura în marja EXPO 2020 Dubai, în cadrul Pavilionului Național al României.

Astfel, cu sprijinul CCIR, Organizația Patronală din Industria Aeronautică Română (OPIAR) va prezența investitorilor emiratezi, în cadrul forumului economic, cele mai importante realizări ale industriei aerospațiale din România.

„CCIR a acordat tot suportul necesar pentru ca acest eveniment să fie posibil, prin intermedierea dialogului dintre partea română și cea a Emiratelor Arabe Unite. OPIAR este o organizație ai cărei membri fondatori sunt companii performante din România, precum: Aerostar Bacău, Romaero București, IAR Brașov, Turbomecanica Bucuresti și Giar București, iar intrenaționalizarea business-ului românesc reprezintă o prioritate pentru noi. Volumul schimburilor comerciale bilaterale cu Emiratele Arabe Unite era, la sfârşitul lui 2020, de 192,42 milioane de euro ceea ce reprezintă o sumă importantă, dar care, cu siguranță, are un potențial de creștere foarte mare”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

În cadrul Forumului Economic Aeronautics and Aerospace Research vor fi aduse în atenția investitorilor emiratezi Programul IAR 99 Șoim Trainer, destinat aviației militare din România, oportunitățile de cooperare între Emiratele Arabe Unite și IAR Brașov în zona elicopterelor Puma, oportunitățile de cooperare în domeniul întreținerii, reparațiilor și revizuirii aeronavelor C I 30H și cooperarea în domeniul transportatorilor de aeronave civile, Boeing 737 all series și Airbus 320.

Background

EXPO 2020 Dubai se desfășoară în perioada, 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, sub motto-ul „Connecting Minds, Creating the Future”, la eveniment participând peste 190 de reprezentanți oficiali (țări și organizații internaționale) și peste 25 milioane de vizitatori.

România este prezentă la Expo 2020 Dubai cu un Pavilion Național având la bază conceptul „New Nature”, care urmează să ofere un cadru optim, dinamic de dialog și conexiune cu parteneri din întreaga lume.

De asemenea, Pavilionul României la Expo 2020 Dubai sugerează necesitatea de a genera complementaritate între natură și tehnologie, ca un proces transformator pentru a crea premisa dezvoltării unei societăți durabile bazată pe economie verde.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *