Skip to content
Politică

CCIR vine în sprijinul mediului de afaceri românesc

CCIR

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat joi, în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, un workshop legat de instrumentele financiare sau non-financiare europene pe care mediul de afaceri din România le are la dispoziție.

În cadrul workshop-ului, intitulat „Instrumente europene financiare și non-financiare pentru mediul de afaceri din România”, reprezentanții mediului de afaceri din România au putut afla informații utile privitoare la instrumentele tehnice pe care companiile le pot utiliza pentru a-și îmbunătăți capacitatea de atragere a fondurilor europene, conform unui comunicat al CCIR.

Directorul Departamentului de Relații Externe al CCIR, Virgil Goagă, prezent la workshop, a atras atenția asupra importanței pe care o are atragerea de fonduri europene de către companiile din România.

„CCIR vine în sprijinul mediului de afaceri, în încercarea acestuia de a atrage finanțare europeană mai rapid și mai facil, printr-o serie de acțiuni, cum ar fi forumuri de afaceri, pe care le organizăm la București, diferite misiuni economice și comerciale, seminarii sau simpozioane pe această temă. Pentru o mai bună eficientizare a acestui proces ne-am unit forțele cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și rămânem deschiși la soluționarea oricăror probleme ridicate de către comunitatea de business autohtonă, în acest domeniu”, a afirmat Goagă.

Totodată, consilierul economic al Reprezentanței Comisiei Europene în România, Istvan Jakab, a vorbit despre toate instrumentele puse la dispoziție pentru companiile românești: programul de competitivitate a întreprinderilor mici și mijlocii (COSME), fondurile structurale și Fondul European de Investiţii Strategice, mai este menționat în comunicat.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul oficiali ai Ministerului Fondurilor Europene, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Eximbank și INACO.

Contribuțiile participanților au vizat, în general, problematica legată de dificultatea cu care sunt accesate finanțările europene, precum și în ceea ce privește tergiversarea procedurilor de evaluare și a semnării actelor de finanțare după câștigarea unei finanțări. În plus, a fost semnalată situația marjei ratei dobânzii practicate de băncile comerciale, care trebuie să se situeze în limitele impuse de lege.

Comunicatul integral poate fi citit AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *