Skip to content
Politică

CCR a amânat verdictul pe legea care-l ține pe Dragnea la ușa Guvernului

explozivnews24.ro

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat marți verdictul în ceea ce privește legea care îl ține pe președintele PSD, Liviu Dragnea, la ușa Guvernului.

Concret, judecătorii constituționaliști au stabilit pentru 21 martie pronunțarea în cazul sesizării Avocatului Poporului Victor Ciorbea referitoare la legea care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Executivului, informează Agerpres.

„Am dat termen pe 21 martie. N-am reușit să ajungem la o soluție. Simțim nevoia să aprofundăm mai bine cauza și să analizăm cea mai bună dintre variantele care s-au discutat astăzi, care sunt mai multe. (…) Aprofundarea este pentru a da o soluție bună. Decât să dăm o soluție greșită sau pripită, (…) mai bine riscăm critica și vom cugeta de două ori mai mult pentru a da o soluție bună”, a declarat președintele CCR, Valer Dorneanu.

Oficialul Curții Constituționale a dat asigurări că nu a simțit presiuni politice nici în acest caz, nici în altul.

„S-au evocat mai multe variante de decizie, într-un fel, în altul… Propria practică (a CCR — n.r.) se va găsi în soluția finală. Binențeles că am pornit și de la practica noastră, și de la CEDO, și am avut un material documentar de la foarte multe țări din Europa cu privire la modul cum reglementează această problemă, am avut și literatură juridică, de toate”, a mai afirmat Dorneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *