UPDATE CCR a decis: contestațiile împotriva lui Ciolacu, Geoană și Orban au fost respinse. Comunicatul Curţii

Sursa foto: luba.ro

UPDATE, ORA 22.02

Potrivit unui comunicat oficlal, în şedinţa de la ora 21,00 din data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituţională, în cadrul atribuţiei privind respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României, a luat în dezbatere trei contestaţii împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins contestaţia formulată de domnul Talpoş Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024”, anunţă CCR, potrivit news.ro.

De asemenea, CCR a respins, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de domnul Stan Valerian împotriva candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.

Judecătorii CCR au respins, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de Asociaţia Europeană pentru Opoziţie Economică împotriva candidaturii lui Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Curtea Constituțională a României a analizat sâmbătă seara contestațiile depuse împotriva candidaturilor lui Marcel Ciolacu, Mircea Geoană și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale din 2024.

Candidaturile lui Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Ludovic Orban au fost acceptate de Curtea Constituțională. Validarea a avut loc în cadrul unei ședințe care a început la ora 21.00.

Într-o ședință anterioară, CCR a decis cu unanimitate de voturi să excludă candidatura Dianei Șoșoacă, invalidând astfel toate căile de atac disponibile.

Contestațiile împotriva lui Marcel Ciolacu au fost formulate de Asociația Europeană pentru Opoziție Economică, în timp ce liderul PSD a fost vizat de o mulțime voci care l-au criticat. Mircea Geoană se confruntă cu o contestație depusă de Talpoș Ioan, iar Ludovic Orban a fost contestat de Stan Valerian.

Judecătorii CCR au amânat votul asupra candidaturilor lui Geoană și Orban pentru ora 21.00, după ce contestațiile împotriva lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor au fost respinse.

Hotărârile Curții sunt definitive și vor fi comunicate Biroului Electoral Central, stabilind astfel peisajul electoral pentru următoarele alegeri prezidențiale.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: