Skip to content
Politică

CCR a decis în unanimitate: Impozitarea pensiilor speciale este neconstituțională!

Inquam Photos/OCtav Ganea
" "

Curtea Constituțională (CCR) a decis marți, cu unanimitate că impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei este neconstituțională, au declarat surse din cadrul CCR pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, obiecția de neconstituționalitate a fost admisă în totalitate, iar legea a fost declarată neconstituțională în ansamblul ei.

" "

”S-au constatat încălcări flagrante la modul în care s-a stabilit suprataxarea pensiilor speciale”, au explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Săptămâna trecută, Curtea amânase pentru a patra oară o decizie în această speță, tergiversată încă din luna iulie.

Potrivit surselor G4Media.ro, judecător raportor în acest caz este fostul șef al Secției Speciale de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan.
Camera Deputaților a adoptat pe 17 iunie, în calitate de for decizional, legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei cu până la 85%, inclusiv cele ale magistraților, militarilor și polițiștilor.

Potrivit legii, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”.

" "

2 comentarii la “CCR a decis în unanimitate: Impozitarea pensiilor speciale este neconstituțională!

  1. @ Sunteți de părere și că judecătorii de la CCR au votat imediat după alegeri pentru a arăta că sunt cu Iohannis și cu occidentul și sunt de acord și cu pensiile de model occidental, capitalist, în unanimitate, și nu susțin inițiativele de impozitare diferențiată a veniturilor care ar putea induce ideea că ar fi socialiști și cu rușii așa cum și sigla instituției ar putea aminti și de CCCP , ?

  2. & Sunteți de părere și că aceia ce sunt interesați, deci cei ce gestionează bugetul public, parlamentul, președintele, ar putea să solicite decizia unei instanțe internaționale, chiar și de la Uniunea Europeană, referitor la incompatibilitatea judecătorilor de la CCR de a se pronunța despre pensiile și veniturile ce li se acordă din bugetul public, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *