Skip to content
Politică

CCR a decis: Ordonanță de Urgență a Guvernului, neconstituțională

CCR a declarat o Ordonanță de Urgență a Guvernului României neconstituțională. Curtea Constituțională a decis marți că Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care se stabilește un termen pentru atacarea în contencios administrativ a a actelor administrative cu caracter normativ emise de președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nu este  constituțională.

„În ziua de 10 martie 2015, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art.5 alin.(7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, ce constituie obiectul Dosarului nr.1053D/2014 al Curţii Constituţionale.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art.5 alin.(7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, prin care se stabileşte un termen pentru atacarea în contencios administrativ a actelor administrative cu caracter normativ, emise de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei în exercitarea atribuţiilor sale, sunt neconstituţionale.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Argumentațiile reținute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate, pe larg, în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, scrie în comnicatul CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *