Skip to content
Politică

CCR amână până după alegeri dezbaterile pe Codurile penale. Turcan (PNL): Sunt favorizaţi direct infractorii, printr-un text de lege

" "

Curtea Constituţională a amânat pentru 28 mai luarea unei decizii în privința modificărilor aduse de Parlament Codului penal şi Codului de procedură penală. Acestea au fost atacate la CCR de către PNL și USR, scrie B1.

Partidele reclamă peste trei sute de modificări ”nocive” aduse Codului penal şi Codului de procedură penală care vin ”în contradicţie nu doar cu statul de drept, şubrezind politica penală a României şi favorizând infractorii, dar şi cu Legea fundamentală”.

" "

Modificările au fost adoptate, în 24 aprilie, de Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

Sunt favorizaţi direct infractorii, printr-un text de lege. Dublul condamnat definitiv Liviu Dragnea a coordonat votul colegilor săi de partid”, a declarat atunci deputatul PNL Raluca Turcan.

Nimic mai grav, nimic mai descurajant pentru orice om de bună credinţă. (…) Au dat acest vot astăzi în Parlamentul României împotriva tuturor cerinţelor din partea Uniunii Europene, Parlamentul European, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, dar, mai ales, împotriva aşteptărilor oamenilor corecţi din această ţară care îşi doresc ca legea să fie aceeaşi pentru toată lumea şi în România şi să pot să trăieşti în respect faţă de lege”, a mai declarat Turcan.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *