Skip to content
Justitie

CCR amână sesizările AUR privind neîndeplinirea procedurilor legale la învestirea Guvernului Cîţu în Parlament

Inquam Photos / George Calin

Curtea Constituţională a României a amânat, marţi, pentru 26 ianuarie, discuţiile pe sesizările Alianţei pentru Unirea Românilor asupra Hotărârii Parlamentului 31/2020 privind învestirea Guvernului Florin Cîţu, informează Agerpres.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu anunţa, la şedinţa plenului reunit al Parlamentului privind învestirea noului Guvern, că grupurile parlamentare ale partidului vor sesiza Curtea Constituţională deoarece nu au fost îndeplinite procedurile legale.

Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. (…) I-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme.

Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR.

Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului: Cădere uşoară”, a declara senatorul AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *