Skip to content
Politică

UPDATE CCR a amânat pentru 30 octombrie dezbaterea sesizării referitoare la hotărârea Senatului privind alegerea lui Teodor Meleşcanu

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Update 12.52

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 30 octombrie, dezbaterea sesizării cu privire la hotărârea Senatului privind alegerea lui Teodor Meleşcanu ca preşedinte al acestei camere, potrivit News.ro.

" "
" "

————————————————————————————————

Curtea Constituţională a României urmează să dezbată, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate a hotărârii Senatului de alegere a lui Teodor Meleşcanu ca preşedinte al acestei camere.

Pe lista de şedinţă de miercuri a Curţii Constituţionale se află sesizarea de neconstituţionalitate a Hotărârii Senatului nr.36/2019 pentru alegerea preşedintelui acestei camere.

Sesizarea a fost formulată de 33 de senatori, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, ai Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal, ai Grupului parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, ai Grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România, precum şi de senatori neafiliaţi.

În 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a câştigat şefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, susţinută de opoziţie, a fost votată de 59 de senatori.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţinea atunci că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, precizând că acest lucru nu va rămâne fără urmări şi că va sesiza Curtea Constituţională a României, scrie news.ro.

Am aflat rezultatul votului şi constatăm, cei din grupul ALDE, că această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, drept pentru care vă aduc la cunoştinţă că acest lucru nu va rămâne fără urmări, vom face sesizare la Curtea Constituţională şi îi invit pe cei care sunt de acord cu acest punct de vedere să îşi depună semnăturile pe sesizarea Curţii pe care o vom pregăti imediat”, declara Tăriceanu, la scurt timp după aflarea rezultatului pentru preşedinţia Senatului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *