Skip to content
Politică

CCR discută astăzi legalitatea căsătoriilor gay

" "

Judecătorii trebuie să hotărască dacă statul român a încălcat sau nu legea, în urma refuzului de a recunoaşte o căsătoria între doi bărbaţi, un român şi un american care s-au căsătorit la Bruxelles. Acestia cer statului să le recunoască mariajul.

Tot astăzi, judecătorii vor decide dacă iniţiativa de redefinire a familiei în Constituţie este legală. Peste 3 milioane de români au cerut modificarea legii fundamentale astfel încât căsătoria să fie definită ca o uniune exclusivă între bărbat şi femeie, nu între doi soţi, cum este acum.

" "
" "

Curtea Constituţională va decide cu privire la petiţia semnată de 3 milioane de români, care cer modificarea Constituţiei astfel încât căsătoria să fie definită ca o reuniune exclusivă între bărbat şi femeie; şi nu din doi soţi, cum este acum.

(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România“;
„(4) Dispoziţiile legale privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rămân aplicabile
Sursa: Articolul 277 alineatele (2) şi (4) din Codul civil, potrivit realitatea.net.

În Uniunea Europeană, 22 de state acceptă prin lege căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

1 comentariu la “CCR discută astăzi legalitatea căsătoriilor gay

 1. Eu chiar mi-as dori sa se legalizeze parteneriatul civil deoarece reprezinta un avantaj atat pentru cuplurile heterosexuale cat si homosexuale. Astfel Biserica nu va fi ”obligata” sa cunune cupluri de acelasi sex.
  Mi se pare absolut normal ca si stat european sa respectam drepturile omului, pentru a nu ajunge iar un stat autoritar, din nou sub aripa Rusiei.

  Deschideti-va mintea, nu va afecteaza cu nimic faptul ca homosexualii se casatoresc intre ei. Si stati linistiti ca nu veti vedea gay sarutandu-se pe strada prea curand, cel putin nu in Romania.
  Multi dintre voi veniti cu argumente precum este „nenatural” sau „ceva bolnav” dar sunt atatea cazuri de homosexualitate in randul a mai bine de 1500 de specii de animale.
  Chiar si organismele sunt 90% heterozigote si 10% homozigote, si da, are legatura, deoarece „homosexual” vine din grecescul „homo” = „acelasi”, NU din latinescul „homo” care inseamna om. Adica persoane care iubesc acelasi sex.

  Altii va intrebati ce ii veti spune copilului vostru daca vede un cuplu de gay sau lesbiene. Simplu: „Oamenii aia doi se iubesc la fel cum facem eu cu mama ta”, eu asa i-as raspunde copilului meu.

  Conform unui studiu in SUA, majoritatea copiilor crescuti in cupluri homosexuale se nasc HETEROSEXUALI. Deci nu, nu devin homosexuali daca-si vad parintii de acelasi sex sarutandu-se. Amintiti-va ca persoanele homosexuale exista si in Romania, iar ele se nasc evident in familii traditionale.

  Nu exista studii care sa spuna ca ar fi o boala, dar sunt cateva care confirma ca nu este. Si daca prin absurd s-ar demonstra ca este ceva „anormal” ganditi-va ca acesta e cursul naturii sa existe si anomalii. De persoanele cu handicap nu va este mila? Si totusi ele au dreptul de a se casatori.

  Persoanele care apartin LGBT sunt una dintre cele mai discriminate minoritati din Romania, cu o acceptanta de doar 23%. Totul se datoreaza lipsei cunoasterii, deoarece majoritatea homofobilor nu cunosc persoane gay, si isi iau sursa de informatie despre aceasta categorie de oameni fie din televiziune, care promoveaza partea rea a acestei comunitati (aici ma refer la parade). Ele sunt organizate in scopul de a lupta pentru drepturi, pentru egalitate.

  Nu am o parere negativa despre acestea dar consider ca oamenii care participa la acestea, sunt oamenii care le reprezinta imaginea lor, a comunitatii gay, deci ar trebui sa fie mai selectivi.
  Anul acesta chiar mi-a placut modul lor de organizare, n-am vazut nimic urat, violent, doar mesaje de pace, steaguri curcubeu si oameni cu zambetul pe buze.

  In schimb oamenii din noua drepta, care au iesit in aceeasi zi in strada, au avut pancarte cu mesaje pline de ura, ce ataca drepturile fundamentale ale omului. Si culmea ca au fost o mana de oameni care au protestat, iar la Gay Pride au fost de cel putin zece ori mai multi. Se pare ca restul de 17 milioane de semnaturi sunt PRO-LGBT, zic si eu.

  ATENTIE ! Parterneriatul civil NU include adoptia, deci informati-va inainte sa vorbiti.

  Ca exemplu, comunitatea rromilor este discriminata datorita procentajului ridicat de oameni care au un nivel de trai scazut, si care le fac de ras etnia. Asa si in cazul LGBT, cu unele persoane care doresc sa atraga atentia prin barbati in fusta si plini de ruj si machiaj (care pentru necunoscatori se numesc TRAVESTITI, si NU AU nici o legatura cu BARBATII GAY).

  Ma intristeaza ca unii dintre voi comparati aceste orientari sexuale cu boli psihice precum zoofilie, pedofilie, necrofilie, etc.
  Ideea este ca atunci cand doi homosexuali sau doua lezbiene sunt impreuna, manifesta AFECTIUNE RECIPROCA. Pe cand un pedofil, un copil nu-ti poate arata ca te iubeste (nu in sensul in care-l „iubesti” tu), iar un animal sau un cadavru cu atat mai putin.
  Deci incetati sa comparati niste SEXUALITATI CARE SE BAZEAZA PE AFECTIUNE cu aceste deviatii anormale, va si dati seama cum suna homoSEXUALITATE, biSEXUALITATE (care sunt normale) iar zooFILIA, pedoFILIA (boli psihice).
  Asadar nu le mai puneti intr-o oala ca nu au nici o legatura intre ele.

  MESAJ PENTRU CRESTINI : Eu respect religia oricui, iar ca si crestin consider ca trebuie sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Sau ce, daca e homosexual nu-l mai iubim? Cum ar fi ca cel mai bun prieten sa-ti spuna ca-i place acelasi sex, nu i-ai mai fi prieten? Sau copilul tau, nu-l sustii pentru a fi fericit?

  Nu e ca si cand ajungi la Dumnezeu care va spune:
  – Gigel, ai furat, ai baut, ti-ai inselat nevasta, OH, dar ai familie traditionala cu 7 copii, in Rai cu tine.
  – Gheorghe, ai salvat oameni, ai luptat pentru tara, AH, dar esti gay, in iad cu tine.

  Nu cred ca merge asa, si nu vreau sa primesc ura, dar, majoritatea „crestinilor” se folosesc din pacate, de credinta lor impotriva acestei comunitati chiar daca ei nu au citit niciodata Biblia. Va rugati la Dumnezeu sa va ajute ca muriti de foame, ca sunteti inundati, ca sa luati bac-ul, insa cati dintre voi va amintiti sa ii multumiti?

  In loc sa aruncati banii la Biserica va zic eu ca va puteti ruga si acasa, ca va zic eu, Dumnezeu va aude la fel de bine. Deoarece CU TOTII suntem conectati, eu il vad pe dumnezeu ca ENERGIA din univers.
  Aceasta e perceptia mea deoarece eu cred in teoria evolutiei, deoarece este demonstrata stiintific, dar totodata cred ca o forta superioara controleaza planeta, care apropo, este rotunda, si se afla intr-un sistem solar compus din 8 planete, iar noi ne invartim in jurul Soarelui, nu noi in jurul lui. Asta asa, ca si cultura generala, ca sa stiti ca pamantul nu e plat.

  Si da, toata lumea are dreptul la o opinie, este ok sa fii homofob, nimeni nu te obliga sa-ti placa sau sa te uiti, dar aveti grija ce cuvinte aruncati si cum jigniti ca poate chiar persoana de langa voi se va simti marginalizata.

  Asadar, eu sunt pro-parteneriatului civil fiindca orice cuplu are dreptul de a fi recunoscut, iar atat timp cat este DRAGOSTE RECIPROCA, nu am aboslut nimic impotriva ca toata lumea sa fie fericita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *