Skip to content
Politică

CCR discută la 18 septembrie sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari

ccr.ro

Curtea Constituţională va discuta, în 18 septembrie, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Până în 11 septembrie, părţile au avut termen să-şi prezinte punctele de vedere.

Curtea Constituţională a României a anunţat, joi, că va dezbate, în 18 septembrie, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 10.00. Anterior, CCR a stabilit ca până în 11 septembrie părţile să trimită puncte de vedere la dosar.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joia trecută, că a fost sesizată Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari şi a precizat că sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor, scrie adevarul.ro.

Dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului” a declarat premierul, afirmând că nu s-a putut organiza şedinţa de guvern din săptămâna respectivă.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că respinge categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari pentru ministerele deţinute de ALDE, partid ai cărui reprezentanţi s-au retras din Guvern. Iohannis a precizat că refuză să gireze un joc politic meschin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *