Skip to content
Politică

CCR reduce la tăcere PNL și USR în legătură cu audierile despre alegerile din 2009

newsbv.ro

Curtea Constituțională a României (CCR) reduce la tăcere Partidul Național Liberal (PNL) și Uniunea Salvați România (USR) în legătură cu audierile despre alegerile prezidențiale din anul 2009.

CCR a respins miercuri sesizarea formulată de către 81 de deputați ai PNL și USR cu privire la modificările legislative care obligă persoanele solicitate să se prezinte la comisiile de anchetă parlamentară, informează Agerpres. Miza opoziției parlamentare era împiedicarea puterii PSD-ALDE să îi oblige pe Codruța Kovesi și pe Florian Coldea a se prezenta la audieri.

„S-a respins obiecția de neconstituționalitate cu Legea statutului (parlamentarilor – n.r.), a declarat președintele CCR, Valer Dorneanu.

Potrivit ordinii de zi a plenului CCR, miercuri s-a discutat pe obiecția de neconstituționalitate a Legii privind completarea articolului 9 din Legea numărul 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, obiecție formulată de un număr de 81 deputați aparținând Grupurilor parlamentare ale PNL și USR.

1 comentariu la “CCR reduce la tăcere PNL și USR în legătură cu audierile despre alegerile din 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *