Skip to content
Societate

CCR amână din nou dezbaterile privind completurile de trei judecători de la Curtea Supremă

UPDATE Curtea Constituțională a României a amânat din nou luarea unei decizii privind completurile de trei judecători de la ÎCCJ. Dezbaterile pe această temă vor fi reluate pe 19 aprilie.

Joi, Curtea Constituţională a României (CCR) reia dezbaterile asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pe tema completurilor specializate în corupţie, relatează Agerpres.

Dezbaterile vor fi reluate începând cu ora 10:00.

CCR a stabilit acest termen din cauza faptului că judecătorul raportor pe această speţă urmează să se interneze pentru o intervenţie chirurgicală.

Curtea a dezbatut aceasta sesizare si miercuri. Cu această ocazie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Și că pieroada în care ICCJ ar fi făcut acest lucru a fost de 15 ani – perioada în care a fost judecat și dosarul lui Liviu Dragnea, în care a și fost condamnat in primă instanță.

În replică, Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi, a indicat faptul că vicepreşedintele Camerei Florin Iordache nu avea atribuţiile să sesizeze CCR. La data sesizării, lui Florin Iordache fiindu-i delegate atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor de către Liviu Dragnea. Ori, potrivit Cristinei Tarcea, sesizarea CCR nu poate fi, din punct de vedere legal, făcută de o persoană delegată.

Anterior, ea declarase că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *