Skip to content
Politică

CCR, sesizată de Curtea de Apel Ploiești în cazul unei excepții de neconstituționalitate

legalis.ro

Curtea de Apel din Ploiești a dispus sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) cu scopul soluționării unei excepții de neconstituționalitate în ceea ce privește OUG 14/2017, cea care abroga OUG 13.

Concret, excepția de neconstituționalitate este ridicată într-un dosar de corupție în care este judecată femeia de afaceri Luiza Căzănescu, informează News.ro.

„În temeiul art. 29 alin. (1) – (3) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, constată admisibilitatea excepţiei de neconstituţionalitate ridicate de inculpata apelantă CĂZĂNESCU LUIZA a OUG nr. 14/2017, privind abrogarea OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr 135/2010 privind Codul de procedura penala, pentru si pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr 135/2010 privind Codul de procedura penala. În baza art. 29 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale dispune sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate invocate”, este menționat în soluția publicată pe portalurile instanțelor de judecată.

Decizia luată de Curtea de Apel Ploiești nu este definitivă, atunci fiind trimiși în judecată mai mulți directori din cadrul fostei companii de asigurări ARDAF, alături de doi oameni de afaceri, printre care se număra si Luiza Căzănescu, deferită justiţiei pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cea care a ridicat excepția de neconstituționalitate  a OUG 14 a fost Luiza Căzănescu.

Femeia a fost cea care, în calitate de participant la dezbaterea organizată de Ministerul Justiției pe tema ordonanței de modificare a Codului Penal îi cerea lui Florin Iordache să fie „bărbat în stat”.

„Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe de urgenţă, să vă gândiţi la populaţie, să vă gândiţi că oamenii de afaceri români au fost distruşi şi li s-au înscenat dosare. Eu am avut 18 dosare civile şi 46 penale şi mi s-au încenat numai mizerii”, a spus Luiza Căzănescu.

De asemenea, tot ea a fost cea care a atacat la Curtea de Apel București OUG 14/2017 prin care a fost abrogată OUG13 de modificare a codurilor penale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *