Skip to content
Politică

DOCUMENT CCR a soluționat contestația privind candidatura lui Ponta

Curtea Constituțională a soluționat contestația privind candidatura lui Victor Ponta.

CCR a decis că premierul Victor Ponta poate candida.

Gheorghe Funar a declarat, joi, că în urma sesizării CC, pe care a depus-o joi, candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale riscă să fie blocată.

“În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale au apărut informaţii furnizate de preşedintele Băsescu referitoare la candidatul Victor Ponta, care a fost ofiţer acoperit al SIE, în perioada 1997-2001, când deţinea funcţia de procuror. Eu am trecut de la vorbe la fapte pentru elucidarea acestui caz şi am sesizat Curtea Constituţională care trebuie să decidă, pe bază de probe, dacă Victor Ponta a încălcat Constituţia. Am cerut CC să verifice legalitatea candidaturii lui Ponta care, în opinia mea, încalcă dispoziţiile constituţionale ale articolului 40, alin. 3. Este o bombă cu efect întârziat, iar Ponta riscă să fie blocat de CCR”, a spus Funar.

Potrivit acestuia, Curtea Constituţională este obligată să vegheze la respectarea prevederilor legale pentru alegerea preşedintelui României.

Vezi integral motivarea CCR 

2 comentarii la “DOCUMENT CCR a soluționat contestația privind candidatura lui Ponta

  1. Numai naivii sau cei cu o idee fixa puteau spera intr-o alta solutie.Ce probe certe,nu declaratii sau banuieli ,puteau conduce la admiterea reclamatiei bietului peremist.Cum credeti ca,daca ar fi existat sanse reale de indepartare a lui Ponta nu ar fi actionat altii,mai documentati si,desigur,mai importanti ? Concluzia ? Inca un episod din marea batalie ce se desfasoara in mai multe reprize.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *