Skip to content
Politică

UPDATE CCR a stabilit termenul la care se vor judeca sesizările în cazul Șova. Zegrean reacționează

UPDATE ora 10.00 – Curtea Constituțională a stabilit termenul la care va judeca sesizările în cazul senatorului Dan Șova. Astfel, sesizările vor fi judecate pe data de 22 aprilie 2015, informează B1 TV.

Președintele Curții, Augustin Zegrean, a precizat, vineri, că a primit, în cursul zilei de joi, sesizări din partea președintelui României Klaus Iohannis, dar și din partea Senatului.

”Nu judecăm ca să ne aflăm în treabă. Cei care dau legile, să le respecte și ei”, a declarat Zegrean.

Președintele României Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în cazul senatorului Dan Șova, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Președintele arată că atitudinea Parlamentului în cazuri ca cel al senatorului Dan Şova a condus la ”un blocaj instituțional prin imposibilitatea desfășurării procedurilor judiciare și a înfăptuirii actului de justiție. Astfel, prin raportare la o majoritate – în esență neconstituțională – Parlamentul a blocat posibilitatea instanțelor de judecată/procurorului de a se pronunța asupra temeiurilor cererii de arestare preventivă/reținerii în condițiile prevăzute de lege, prin prisma imperativului asigurării intereselor urmăririi penale sau a judecății, și a fost încălcat principiul separației și echilibrului puterilor în stat, precum și cel al obligativității unui comportament loial al autorităților publice față de Constituție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *