Skip to content
Externe

CDC al SUA le recomandă americanilor să evite călătoriile în Franța, Portugalia și Iordania

Pixabay

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor al SUA le-a recomandat americanilor să evite călătoriile în Franța, Iordania, Portugalia și Tazania, invocând îngrijorări legate de COVID-19. La ora actuală, pe lista CDC a statelor sau teritoriilor care prezintă cel mai ridicat risc epidemiologic se regăsesc 83 de destinații, potrivit Reuters.

SUA: CDC le recomandă americanilor să evite călătoriile în Franța, Portugalia și Iordania

Autoritățile franceze au anunțat luni că vor închide cluburile de noapte înaintea Crăciunului și că vor înăspri măsurile de distanțare socială, dar au precizat că nu e cazul să instituie vreun lockdown.

Premierul Jean Castex a tras un semnal de alarmă cu privire la valul 5, dar se așteaptă la o situație mai bună decât în valurile precedente, având în vedere că în Franța au fost vaccinate 52 de milioane de persoane, adică aproape 90% dintre cele eligibile.

În Franța au fost depistate doar luni 25 de cazuri de infectare cu varianta Omicron.

Autoritățile Statelor Unite au impus noi reguli sanitare, astfel că străinii vor fi nevoiți să prezinte un test negativ la SARS-CoV-2 pentru intrarea în SUA.

Pe fondul îngrijorărilor legate de varianta Omicron, Casa Albă interzisese deja intrarea în SUA în cazul cetățenilor străini din opt state africane, însă acum a extins restricțiile de călătorie către alte state în care a fost detectată noua tulpină virală.

România, unde de asemenea a fost confirmată prezența variantei Omicron, a introdus noi condiții pentru intrarea în țară. Cu toate acestea, autoritățile ar urma să relaxeze restricțiile pentru perioada sărbătorilor, una dintre măsurile probabile fiind prelungirea programului orar la magazine. La nivel național au fost raportate peste 1.400 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

Numărul cazurilor confirmate la nivel global se apropie de 267 milioane, arată datele centralizate marți de Worldometer. Dacă bilanțul deceselor COVID-19 este de circa 5,28 milioane, peste 240 de milioane de pacienți au fost declarați vindecați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *