Skip to content
Politică

L-ar schimba sau nu Udrea pe George Maior de la șefia SRI?

 În cadrul interviului la „Adevarul Live”, candidatul PMP pentru cea mai înaltă funcție în stat, Elena Udrea, întrebată dacă l-ar schimba pe George Maior din funcția de șef al SRI, Udrea a transmis că nu l-ar schimba, însă  l-ar vedea și în politica mare.

„Cred că nu ( n.r. dacă l-ar schimba pe George Maior din funcția de șef al SRI). A fost un om care a fost corect față de statul român, chiar dacă a venit dintr-un partid politic de opozie (n.r.: referindu-se la PSD). Nu s-a implicat politic, a fost echilibrat, are o bună imagine în fruntea SRI. A urma regulile statului de drept din România, chiar și în contextul în care PSD, partidul din care provenea, alături de PNL au pus în pericol statul de drept. Îl văd pe domnul Maior în politica mare”, a transmis Udrea.

Prezidențiabilul PMP afirmă că deși vine din PSD și are relație de familie cu Victor Ponta, nu crede că George Maior a acționat părtinitor, ci declară că acesta a fost mereu în slujba statului român.

„Pe lângă faptul că vine din PSD, George Maior are și relația de familie cu Victor Ponta, dar acest lucru nu mă face să cred ca a acționat părtinitor. A fost mereu în slujba statului român”, a spus Udrea

Întrebată dacă ar numi șefi de servicii secrete din partea opoziției, așa cum a făcut Traian Băsescu, Elena Udrea a explicat că este o idee bună .

”În momentul în care s-ar face astfel de numiri, ar fi bine să fie păstrat același principiu. Principiul este bun pentru că echilibrează puterea politică, dar trebuie observată și persoana. Trebuia să fie un om echilibrat. Dacă vrea să folosească puterea în scop personal, derapajele ar putea fi mari”, a mai declarat Elena Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *