Skip to content
Politică

UPDATE Precizările șefului CCR/ Ce a decis CCR cu privire la sesizările legate de votul Șova

UPDATE – Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a făcut precizări cu privire la decizia Curții Constituționale în urma votului dat de Senat în cazul Șova.

„In prima sesizare formulata de domnul Presedinte s-a constatat ca nu exista conflict. In sesizarea formulata de Partidul National Liberal s-a constatat ca a devenit inadmisibila pentru ca intre timp s-a schimbat regulamentul. In al treilea dosar, sesizarea formulata de CSM, s-a constatat ca exista un conflict rezultat din faptul ca Senatul nu a redactat si publicat hotararea privind rezultatul votului dat pentru solicitarea privind ridicarea imunitatii parlamentare a domnului senator Sova. Curtea a obligat Senatul sa redacteze si sa publice aceasta hotarare in Monitorul Oficial si sa comunice Parchetului.”, a declarat Augustin Zegrean.

Curtea Constituţională a dezbătut, miercuri, sesizările înaintate de preşedintele Klaus Iohannis, PNL şi Consiliul Superior al Magistraturii, legate de votul dat de Senat în cazul solicitării de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova și a luat o decizie.

Cele trei sesizări au fost înaintate instanţei constituţionale, în 25 martie, Senatul nu a încuviinţat, atunci, arestarea preventivă a lui Dan Şova, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, informează b1.ro.

Din cele 151 de vorturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni „pentru”, 67 „contra”, iar cinci voturi au fost anulate.

Astfel, Curtea Constituțională a respins sesizările înaintate de PNL și de președintele Klaus Iohannis în cazul votului din Senat în cazul lui Dan Șova, însă a admis sesizarea făcută de CSM, constatându-se că există un conflict rezultat din faptul că Senatul nu a publicat hotărârea privind rezultatul votului pe solicitarea justiției privind ridicarea imunității parlamentare.

1 comentariu la “UPDATE Precizările șefului CCR/ Ce a decis CCR cu privire la sesizările legate de votul Șova

  1. Asadar, PNL-ul, cu Iohannis in caruta cu tot, iar a primit o lectie juridica. Este a nu stiu cata oara cand se evidentiaza calitatile profesionale fara egal ale doamnei jurist de renume mondial Gorghiu si Alina. In chestiuni privind probleme constitutionale exista un singur personaj care a intrecut-o candva. Emil Boc. Doar ala, ca Prim-ministru si profesor de drept constitutional, a mai fost in stare sa emita mai multe ordonante neconstitutionale decat cele constitutionale. E bine ca doamna Gorghiu are repere profesionale marcante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *