Ce a dezvăluit ancheta de la Spitalul Târgu Jiu, unde un adolescent de 16 ani a murit de peritonită

Sursa foto: Facebook / Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Ancheta declanşată la Spitalul Judeţean Târgu Jiu după ce un băiat de 16 ani a murit arată că un medic de urgenţă, angajat al UPU-SMURD, nu a trecut în fişa pacientului temperatura acestuia, data şi ora solicitării consultului de chirurgie. De asemenea, medicul nu a trecut nici solicitările de consult pentru neurologie şi cardiologie şi nu i-a informat pe medicii de gardă din cele două specialităţi asupra stării pacientului, relatează News.ro.

Managerul spitalului urmează să decidă, joi, măsurile disciplinare care se impun, pe baza raportului primit.

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a anunţat, miercuri, că raportul Comisiei de cercetare în cazul pacientului minor decedat în UPU a fost înaintat managerului unității medicale.

Ce spune raportul

„Comisia de cercetare disciplinară a constatat că doamna dr. C. P. L.V., medic specialist medicină de urgenţă, angajat al UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a încălcat prevederile art. 51 alin. (4) şi alin. (5) din Ordinul nr. 1706/2007, respectiv nu a consemnat în fişa UPU a pacientului DMA, temperatura pacientului, data şi ora solicitării consultului de chirurgie, neconsemnând solicitările de consult nici în specialităţile neurologie, cardiologie, neinformând medicii de gardă din cele două specialităţi aflaţi într-o altă locaţie la aproximativ doi kilometri de UPU, telefonic, asupra stării pacientului şi solicitarea de efectuare a acestora. Medicii din cele două specialităţi au declarat că membrii echipajului SAJ Gorj i-au informat că trebuie să efectueze consulturile”, arată reprezentanţii Spitalului Judeţean Târgu Jiu, în raport.

Conform raportului, medicul a încălcat prevederile art. 52 alin. (5) din Ordinul nr. 1706/2007, potrivit cărora „medicul responsabil de tură şi asistentul responsabil de tură sunt obligaţi să consemneze în raport toate problemele din timpul gărzii care afectează mersul normal al activităţii, indiferent de natura acestora. Medicul-şef al UPU sau CPU va fi informat telefonic dacă problemele apărute sunt sau au fost de natură să pună în pericol viaţa unui pacient sau să afecteze grav funcţionalitatea UPU sau CPU”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: